اعزم کاروان ورزش دانشجویان ایران به یونیورسیاد آلمان لغو شد
به گزارش خبرنگار مهر، سی و دومین دوره بازیهای یونیورسیاد دانشجویان جهان از ۲۵ تیرماه تا ۵ مردادماه ۱۴۰۴ در منطقه راین-رور آلمان برگزار میشود. مصطفی افشاری سرپرست فدراسیون ملی ورزشهای های دانشگاهی در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران گفت: پیرو مکاتبات قبلی که با کمیته برگزاری انجام داده بودیم، امروز انصراف خودمان را […]
به گزارش خبرنگار مهر، سی و دومین دوره بازیهای یونیورسیاد دانشجویان جهان از ۲۵ تیرماه تا ۵ مردادماه ۱۴۰۴ در منطقه راین-رور آلمان برگزار میشود.
مصطفی افشاری سرپرست فدراسیون ملی ورزشهای های دانشگاهی در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران گفت: پیرو مکاتبات قبلی که با کمیته برگزاری انجام داده بودیم، امروز انصراف خودمان را از بازیهای یونیورسیاد به صورت رسمی اعلام کردیم. از زمانی که مسئولیت فدراسیون را برعهده گرفتم، دو مسئولیت اصلی از سوی وزیر ورزش از ما خواسته شد که مهمترین برنامهریزیهای مرتبط با یونیورسیاد برای حضور در یک رویداد مهم بود.
بررسی شرایط موجود و تدوین برنامه
وی افزود: شرایط موجود را به سرعت طی چند روز بررسی کردیم. رشتههای کاندید برای حضور را چک کردیم و جلسات متعددی را برنامهریزی کردیم. نزدیک به ۱۰۰ آیتم تا شهریورماه که مراسم تقدیر از مدالآوران برگزار شد، در سه بخش فعالیتهای پیش از رویداد، حین رویداد و بعد از رویداد برنامهریزی کردیم و به فراخور آن، طبق برنامهریزی انجام شده، کارها را پیش بردیم.
پیشبینی منابع مالی و نظم اجرایی
وی خاطرنشان کرد: به اذعان همکارانم در فدراسیون، نه بنده، یکی از منظمترین سالها را داشتیم. تقریباً میتوانم بگویم تنها سالی بود که هیچ دغدغه مالی نداشتیم. ما منابع را پیشبینی کرده بودیم، چون هزینهای هنگفت، حدود ۵۰ میلیارد تومان، برای حضور کاروان، آمادهسازی، تا فرآیند بازگشت و تجهیزات قهرمانان در نظر گرفته شده بود. این برنامه سال ۱۴۰۴ طراحی شد و با کمک وزارتخانههای مختلف، برنامهریزی لازم برای جذب منابع در کنار حامیان مالی نهایی شد و ما این برنامهریزی را جلو بردیم.
آمادگی کامل پیش از تخاصم
وی اظهار داشت: پیش از آغاز تخاصم و تهاجم رژیم صهیونیستی به کشور، ما تمام برنامههای مرتبط با حضور را آماده کرده بود؛ از جمله ساک کاروان، لباس رژه، لباس دختران و پسران، کفش رژه و کفش مسابقه. یعنی به جزئیات تمام امکانات لجستیکی در کنار کاروان، در حقیقت آماده بود. رزرو هتلها، رزرو پرواز و همه این کارها با دقت انجام شده بود و برنامهریزیهای لازم نیز شکل گرفته بود.
موضوع ویزا و زمانبندی دعوتنامه
وی گفت: بخش مهمی از برنامهریزیهای ما، با توجه به اینکه بچههای ما نیاز به ویزای حوزه شینگن و کشور آلمان داشتند، به موضوع ویزا مربوط میشد. ما از همان ابتدا این موضوع را شناسایی کردیم. موضوعی که مغفول مانده این است که عنوان ویزا تا زمانی که دعوتنامه از کشور میزبان نداشته باشید، قابلیت اقدام ندارد. ما از قبل برنامهریزی کرده بودیم و در تاریخ ۷ خرداد، کمیته برگزاری دعوتنامه را به ما داد. وقت سفارت را ظرف ۲۳ روز به تاریخ ۱ تیرماه دریافت کردیم، یعنی ۲۵ روز قبل از اعزام میلادی و در کوتاهترین زمان ممکن با کمک عزیزان توانستیم وقت سفارت را تنظیم کنیم.
رایزنی با سفارت آلمان و تلاش برای تسهیل ویزا
وی تصریح کرد: پیش از اخذ وقت سفارت، مسئولان سفارت را ملاقات کردیم و از آنان خواستیم حداکثر کمک را به ما بکنند. سفیر بیان کرد که درک میکند مهمترین رویدادی که در سال ۲۰۲۵ در کشور آلمان برگزار میشود، همین یونیورسیاد است و در این فرآیند به ما کمک خواهد کرد.
بروز بحران و تلاش بیوقفه دستگاهها
وی ادامه داد: اتفاقاتی پیش آمد که خارج از ظرفیت ذهنی ما بود. واقعاً هیچکداممان پیشبینی چنین اتفاقاتی را نمیکردیم. حتی من به مزاح به بچهها میگویم که ما باید اتفاقات غیرمترقبه از این دست را نیز در برنامهریزیها پیشبینی کنیم، چون این اتفاقات پازلی از تمامی برنامهها را درگیر میکند. ما باید یک اکشن پلن برای آن داشته باشیم.
پیگیری مستمر در دوران تخاصم
وی گفت: چهار روز قبل از وقت سفارت، این اتفاقات در کشور رخ داد. بلافاصله و بدون وقفه، در تمام طول دوران تخاصم که ۱۲ روز به طول انجامید، هیچ روزی نبود که ما فعالیت نکنیم. از ظرفیتهای سازمان دانشجویان، وزارت علوم، وزارت خارجه، وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک در داخل کشور استفاده کردیم.
مکاتبات گسترده و مسیرهای جایگزین برای صدور ویزا
وی بیان کرد: با تمامی نهادهای مؤثر مکاتبه کردیم. علینژاد با ioc و noc آلمان مکاتبه کرد. همچنین کمیته با دولت آلمان وهمچنین با کمیته برگزاری این مسابقات نیز مکاتبه داشت. مکرراً جلسات شفاهی، آنلاین و مکاتبات کتبی با فیزو و کمیته برگزاری داشتیم. همه کمیتههایی که در برگزاری دخیل بودند، در جریان قرار گرفتند.
کمکاری کمیته برگزاری مسابقات
وی تأکید کرد: با این همه تلاش، استنباط ما این است که کمیته برگزاری مسابقات آنطور که باید و شاید با ما همکاری نکرد. ما راههای مختلفی را برای صدور ویزا از کشورهایی چون ایروان و بغداد پیشنهاد دادیم. حتی روشهای جایگزینی مانند ویزای آنلاین، ویزای فرودگاهی، ویزای ملی و روشهای دیگر را مطرح کردیم. شش روش عملیاتی را برای کمک به بچههایی که حدود ۱۸ اردوی آمادگی پشت سر گذاشته بودند، به کمیته برگزاری ارائه کردیم.
تضعیف اصل بیطرفی ورزش توسط سیاست
وی تصریح کرد: حتی نهاد بالادستی یعنی فیزو، رئیس فدراسیون دانشگاهی آلمان و سفیر آلمان در تهران نیز در جریان بودند. من شخصاً پیام تلفنی دادم و مکاتبات و مکالمات شخصیام نیز موجود است. آنها عنوان میکردند که رئیس فیزو و رئیس فدراسیون ورزشهای دانشگاهی کمکهای لازم را انجام خواهند داد، اما کار در کمیته برگزاری گره خورده بود. حس من این است که برگزاری همکاری لازم را با ما نکرد.
نقض منشور المپیک و اصول فیزو
وی تأکید کرد: این موضوع در ذهن همه ما این را متبادر میکند که ما همیشه دخالت سیاست در ورزش را محکوم میکنیم. ما به منشور ورزش، منشور کمیته ملی المپیک و شش رکن اصلی که فیزو برای برابری کشورها، بیطرفی و رفاه ورزشکاران قائل است، تأکید داریم. این اصول در این رویداد نقض شد و موضوع بسیار مهمی است، زیرا هر کشوری که میزبانی یک رویداد بینالمللی مهم را بر عهده میگیرد، تعهد میکند که حضور ورزشکاران کشورهای مختلف را از نظر ویزا، ترنسفور و تمامی مسائل مرتبط با حضور تضمین کند.
دیدگاهتان را بنویسید