تولید ۶۵۰ هزار نهال توت در سال جاری هدفگذاری شد
حبیبالله رضادوست در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در سال جاری یک میلیون و ۳۰۰ هزار قلمه توت برای تولید نهال اصلاحشده در اختیار پیمانکاران بخش خصوصی و ایستگاههای منابع طبیعی قرار گرفته است. وی افزود: این قلمهها در استانهای گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و همچنین در سه ایستگاه منابع طبیعی واقع در […]
حبیبالله رضادوست در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در سال جاری یک میلیون و ۳۰۰ هزار قلمه توت برای تولید نهال اصلاحشده در اختیار پیمانکاران بخش خصوصی و ایستگاههای منابع طبیعی قرار گرفته است.
وی افزود: این قلمهها در استانهای گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و همچنین در سه ایستگاه منابع طبیعی واقع در آذربایجان غربی، کردستان و خراسان جنوبی توزیع شدهاند.
هدفگذاری برای تولید ۶۵۰ هزار نهال
رئیس مرکز نوغانداری کشور با بیان اینکه تولید نهال توت یکی از نیازهای اساسی صنعت نوغانداری است، گفت: پیشبینی میشود از محل این قلمهها حدود ۶۵۰ هزار نهال توت اصلاحشده تولید شود که میتواند در سالهای آینده بخشی از نیاز کشور به برگ توت را برای تغذیه کرم ابریشم تأمین کند.
رضادوست سطح کنونی توتستانهای کشور را حدود ۱۳ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: با توجه به اهمیت این محصول در صنعت نوغانداری، توسعه و نوسازی توتستانها از اولویتهای ماست.
نوغانداری در ۳۱ استان فعال است
وی با اشاره به گستره فعالیت نوغانداری در کشور اظهار داشت: این صنعت در حال حاضر در ۳۱ استان فعال است و استانهایی مانند گیلان، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، مازندران، آذربایجان شرقی، اصفهان و همدان از مراکز اصلی تولید پیلهتر ابریشم به شمار میروند.
رضادوست خاطرنشان کرد: حدود ۹۵ درصد از تولید پیلهتر کشور در این استانها انجام میشود که این امر نشان از ظرفیت بالای این مناطق در صنعت نوغانداری دارد.
ضرورت بازنگری در تعرفه واردات نخ ابریشم
رئیس مرکز نوغانداری کشور، پایین بودن تعرفه واردات نخ ابریشم را یکی از موانع مهم رشد نوغانداری دانست و گفت: در حال حاضر تعرفه واردات این محصول تنها ۱۵ درصد است که با توجه به حمایت از تولید داخل، این میزان باید به شکل منطقی افزایش یابد.
وی تصریح کرد: واردات بیرویه نخ ابریشم با تعرفه پایین، بازار تولید داخلی را تهدید میکند و اصلاح این تعرفه میتواند انگیزه نوغانداران را برای افزایش تولید بیشتر کند.
تاکید بر تسهیلات نوسازی جایگاههای نوغانداری
رضادوست همچنین از نبود حمایت مالی برای بازسازی جایگاههای پرورش کرم ابریشم گلایه کرد و افزود: در سال گذشته هیچگونه تسهیلاتی به این بخش اختصاص نیافته است.
وی اظهار امیدواری کرد: در سال جاری با پیگیریهای صورتگرفته، تسهیلات بانکی کمبهره در اختیار نوغانداران قرار گیرد تا امکان بهروزرسانی جایگاههای سنتی و افزایش عملکرد فراهم شود.
دیدگاهتان را بنویسید