به گزارش پایگاه خبری فردای عالیشاهی : نشست خبری بیستمین دوره عمره دانشگاهیان با حضور حجتالاسلام و المسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و حجت الاسلام والمسلمین مرتضی مطهری پور رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان دوشنبه ۲۸ آبانماه در ساختمان مرکزی نهاد برگزار شد.
مصطفی رستمی رئیس نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ابتدای این نشست، گفت: یکی از بابرکتترین برنامهها در دوره دانشجویی تشرف به اماکن مذهبی است. هم عمره و عتبات و هم زیارت امام رضا علیهالسلام.
وی با بیان اینکه حضور دانشگاهیان در فضای معنوی اثر به سزایی در آینده دانشجویان دارد، افزود: آشنایی با مبدأ وحی، مسلمانان سایر کشورها در فضای زیارتی یا حتی مناسک، رسوم، اعتقادات آنها و گفتوگوها که میتواند پیام جامعه ایرانی را منتقل کند، از برکات زیارتها به ویژه عمره دانشگاهیان بوده است.
حجتالاسلام رستمی تصریح کرد: در سال ۸۸ قوانین عربستان مانع از اعزام دختران دانشجو شد و سعودیها اعلام کردند که بانوان بدونمحارم امکان تشرف ندارند. در سال ۹۴ هم عمره تعطیل شد که با بازگشایی مسیر زیارت موضوع عمره دانشگاهیان هم مورد توجه قرار گرفت. نمایندگی رهبری در حج و زیارت و سازمان حج این موضوع را پیگیری کردند.
نماینده ولی فقیه در دانشگاهها تصریح کرد: در اردیبهشت امسال ۲ کاروان از اعضای بنیاد نخبگان را اعزام کردیم. در این دوره از سفرهای عمره دانشگاهیان ۴ هزار دانشگاهی به عمره اعزام خواهند شد. از امروز تا هفتم آذر ثبتنام ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: در دوره قبل ۵۰۰ هزار نفر متقاضی تشرف به عمره بودند که با توجه به محدودیتها ۱۵ هزار دانشگاهی اعزام شدند. پس از این زمان تعیین برنامههای تشرف از ایستگاههای پروازی انجام میشود.
حجتالاسلام رستمی با اشاره به برنامههای اختصاص عمره امسال دانشجویان، گفت: در این اعزامها عوامل کاروان از افراد مرتبط و همراه با دانشگاهیان هستند. همچنین برنامه ویژه فرهنگی قبل، حین و پس از سفر صورت خواهد گرفت. امیدواریم این سفرها بتواند در فضای راهبردی دانشگاهیان به عنوان مدیران آینده کشور اثرگذار باشد.
در ادامه نشست رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان حجتالاسلام مرتضی مطهریپور با تقدیر از سازمان حج و زیارت، گفت: دانشگاهیان در سفر عمره باید به برخی از نکات توجه داشته باشند. شیوه برخورد سعودیها با زائران تحولاتی داشته است که جا دارد همه زائران به قوانین کشور میزبان احترام بگذارند.
وی افزود: سفر عمره دانشگاهیان ۱۰ روزه است که زائران پنج روز در مدینه و پنج روز در مکه اسکان داده میشوند. توجه به انس با قرآن، مناجات با خداوند، طواف کعبه و اهتمام به نماز از مهمترین برنامههای فرهنگی برای عمره دانشگاهیان است.
حجتالاسلام مطهریپور تصریح کرد: اجرای مؤثر برنامههای فرهنگی برای هدایت و رشد زائران دانشجو لازم است. بسیاری از زائران شاید تجربه سفر مجدد عمره را نداشته باشند بنابراین ما در کنار اهدا بستههای فرهنگی، از ظرفیت دانشجویان برای استفاده از فضای فرهنگی در قالبهای مختلف همچون مسابقه را در نظر گرفتهایم.
وی با بیان اینکه ما بخشی از جلسات آموزشی را در ایران برگزار میکنیم، گفت: حدود ۵ جلسه به صورت حضوری و مجازی با دانشگاهیان خواهیم داشت. از امروز ۲۸ آبان کهثبتنام آغاز شد تا هفتم آذر پس از ثبتنام دانشجویان روند قرعهکشی انجام میشود.
رئیس ستاد عتبات و عمره دانشگاهیان با اشاره به اینکه سهمیه دانشگاهیان در بیستمین دوره ۴ هزار نفر درنظر گرفته شده که در صورت افزایش تقاضا و فراهم شدن شرایط ۱۰۰۰ سهمیه دیگر هم اضافه میشود، گفت: برخی از زائران به صورت زائر اصلی و برخی ذخیره خواهند بود. افرادی که زائر ذخیره هستند در صورت داشتن ظرفیت اعزام خواهند شد.
وی با بیان اینکه دانشگاهیان در قالب دانشجویان دختر مجرد، پسر مجرد، متأهل و اساتید به عمره اعزام میشوند، تصریح کرد: از دی تا پایان بهمن اعزامها صورت میگیرد که امیدواریم این سفرها تداوم داشته باشد.
وی با بیان اینکه ۳۶ کاروان از ۵ ایستگاه پروازی به عمره میروند، تصریح کرد: عمرهگزاران از ۱۶ ایستگاه پروازی به عمره میروند. ایستگاههای پروازی تهران، مشهد، کرمان، اصفهان و بندرعباس به عمرهگزاران خدمات خواهند داد.
حجتالاسلام مطهریپور با اشاره به تسهیلات برای عمره دانشگاهیان، گفت: با توجه به هزینه ۴۳ تا ۴۶ میلیون تومان هزینه عمره، با تلاش وزیر بهداشت و وزیر علوم و ریاست دانشگاه اسلامی تأمین ۴۰ تا ۵۰ درصد هزینه عمره دانشجویان تأمین شد.
وی به تفاوت کاروان دانشگاهیان با سایر گروهها اشاره کرد و گفت: کاروان دانشجویان به گونهای است که ثبتنام اولیه و دارا بودن فیش برای دانشگاهیان مطرح نیست. امتیاز دوم بحث حضور دانشگاهیان و فرهیختگان در محیط زیارتی است. این فرصت کمنظیری است که برای دانشگاهیان فراهم شده است. ثبتنام دانشگاهیان هم در پایگاه اطلاعرسانی لبیک انجام میشود.
حجتالاسلام مطهریپور با بیان اینکه سال ۹۳ حدود ۵۰۰ هزار دانشجو متقاضی عمره بودند، گفت: این تعداد بدون در نظر گرفتن دختران دانشجو بود که پس از تعطیلی عمره، ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر جاماندند. اساتیدی که در آن زمان ثبتنام کرده بودند یا دانشجویان، به شرط اینکه همچنان در قالب دانشجو یا استاد فعالیت دارند، میتوانند بدون قرعهکشی به زیارت بروند.
/انتهای پیام