«جورج عبدالله» در راه بیروت؛ کارشکنی پاریس و ساعت های پراضطراب
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، مقامات فرانسوی امروز جمعه تصمیم گرفتند جورج عبدالله، فعال لبنانی، را پس از نزدیک به ۴۱ سال بازداشت آزاد و به لبنان بفرستند. طبق گزارش خبرنگار المیادین از پاریس، این اقدام یک روز زودتر از تاریخ تعیین شده است. خبرنگار المیادین توضیح داد که تصمیم مقامات فرانسوی […]
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، مقامات فرانسوی امروز جمعه تصمیم گرفتند جورج عبدالله، فعال لبنانی، را پس از نزدیک به ۴۱ سال بازداشت آزاد و به لبنان بفرستند.
طبق گزارش خبرنگار المیادین از پاریس، این اقدام یک روز زودتر از تاریخ تعیین شده است.
خبرنگار المیادین توضیح داد که تصمیم مقامات فرانسوی برای انتقال جورج عبدالله، فعال لبنانی، امروز به جای فردا، برای جلوگیری از استقبال مردمی از اوست
وی خاطرنشان کرد که پاریس قبل از اخراج عبدالله، مانع از هرگونه اظهار نظر مطبوعاتی یا عمومی او شده است.
طبق اطلاعات میدانی، انتظار میرود جورج عبدالله ظرف چند ساعت آینده آزاد شود.
در همین حال، رابرت عبدالله، برادر فعال جرج عبدالله، از ساعتها اضطراب و انتظار سخن گفت، زیرا هنوز تاریخ مشخصی برای ورود او به بیروت وجود ندارد.
المیادین گزارش داد: جورج عبدالله آزاد شده و در راه لبنان است. حال او بسیار خوب است و بی صبرانه منتظر رسیدن به لبنان و دیدار خانواده و رفقایش است.
همزمان کمپین آزادی جورج عبدالله خواستار مشارکت گسترده در مراسم استقبال شد.
وکیل فدا عبدالفتاح نیز گفت: تغییر تاریخ آزادی جورج عبدالله از شنبه به امروز با هدف ایجاد اختلال در جشن ورود او به بیروت است.
المیادین تصاویری از انتقال عبدالله از زندان لانِمِزان به پاریس، پایتخت فرانسه، منتشر کرد. پیش از این، عبدالله از «بسیج رو به رشد» در میان هوادارانش تمجید کرده و گفته بود که این دلیل اصلی تأیید آزادی او توسط وزارت دادگستری فرانسه بوده است.
سفارت لبنان در پاریس، به خبرنگار المیادین خبر داد: هواپیمای جورج عبدالله ساعت ۹ صبح از پاریس پرواز میکند و ساعت ۱۴:۳۰ بعد از ظهر به بیروت میرسد.
جورج عبدالله کیست؟
جورج عبدالله یکی از پرسابقهترین زندانیان سیاسی اروپا است. او در سال ۱۹۸۴ در لئون فرانسه به اتهام داشتن گذرنامه جعلی الجزایری پس از تعقیب توسط موساد اسرائیل دستگیر شد. در سال ۱۹۷۸، عبدالله به جبهه مردمی برای آزادی فلسطین پیوست و در سال ۱۹۸۱ در تأسیس جناحهای مسلح انقلابی لبنان شرکت کرد. او بعداً به شرکت در ترور دیپلماتهای آمریکایی و اسرائیلی متهم شد.
در سال ۱۹۹۹، عبدالله شروط آزادی خود را، همانطور که در قانون مجازات فرانسه تصریح شده بود، برآورده کرد و در سال ۲۰۰۳، دادگاه آزادی مشروط او را صادر کرد. دادستان عمومی فرانسه به این تصمیم اعتراض کرد و آزادی او از زندان را به تأخیر انداخت. در سال ۲۰۰۵، دادستان عمومی فرانسه با هرگونه تصمیمی برای آزادی او مخالفت کرد.
در سال ۲۰۰۶، دادستان عمومی فرانسه درخواست آزادی عبدالله را رد و استدلال کرد که وجهه فرانسه در نظر ایالات متحده و متحدانش خدشهدار خواهد شد و اخراج او به لبنان تضمینی برای عدم تکرار اعمالی که مرتکب شده بود، نیست.
در سال ۲۰۰۷، وکیل عبدالله هفتمین درخواست آزادی مشروط او را ارائه کرد که در ۱۰ اکتبر همان سال رد شد. در سال ۲۰۰۷، عبدالله به حکم اعتراض کرد و جلسه تجدیدنظر در ۳۱ ژانویه برگزار شد، اما حکم تا ۱۷ آوریل ۲۰۰۸ به تعویق افتاد. در سال ۲۰۱۳، شعبه اجرای احکام کیفری پاریس هشتمین درخواست آزادی عبدالله را مشروط به خروج او از خاک فرانسه تصویب کرد.
دادستانی عمومی درخواست تجدیدنظر داد و حکم به حالت تعلیق درآمد. دادگاه اجرای احکام فرانسه همچنین نهمین درخواست آزادی مشروط عبدالله را در سال ۲۰۱۴ رد کرد.
دادگاه پس از جلسه رسیدگی در ۲۰ فوریه، تصمیم آزادی عبدالله را به تعویق انداخت و اعلام کرد که او باید بخشی از غرامت را به خانوادههای دیپلماتهای آمریکایی و اسرائیلی ترور شده به عنوان گامی مقدماتی برای پذیرش درخواست آزادیاش بپردازد.
عبدالله بارها این درخواست را رد کرده و هرگونه دخالت در این ترور را انکار کرده است.
دادگاه اجرای احکام فرانسه در جلسهای که نوامبر گذشته برگزار شد، حکم آزادی عبدالله را صادر کرده بود، اما پس از درخواست تجدیدنظر از سوی دادستانی عمومی مبارزه با تروریسم فرانسه، بلافاصله اجرای حکم را به حالت تعلیق درآورد.
قوه قضائیه فرانسه پس از گذشت ۴۱ سال حبس پنجشنبه ۲۶ تیرماه گذشته تصمیم به آزادی این مبارز لبنانی گرفت. پویشهای همبستگی با عبدالله در ماههای اخیر شدت گرفته بود.
دیدگاهتان را بنویسید