آخرین اخبار
صفحه نخست / استانها > آذربایجان شرقی / استانها > آذربایجان غربی / استانها > اردبیل / استانها > اصفهان / استانها > البرز / استانها > ایلام / استانها > بوشهر / استانها > تهران / استانها > چهارمحال و بختیاری / استانها > خراسان جنوبی / استانها > خراسان رضوی / استانها > خراسان شمالی / استانها > خوزستان / استانها > زنجان / استانها > سایر / استانها > سمنان / استانها > سیستان و بلوچستان / استانها > فارس / استانها > قزوین / استانها > قم / استانها > کردستان / استانها > کرمان / استانها > کرمانشاه / استانها > کهگیلویه و بویراحمد / استانها > گلستان / استانها > گیلان / استانها > لرستان / استانها > مازندران / استانها > مرکزی / استانها > هرمزگان / استانها > همدان / استانها > یزد / اقتصاد > آب و انرژی / اقتصاد > اقتصاد ایران / اقتصاد > اقتصاد جهان / اقتصاد > بانک و بیمه وبورس / اقتصاد > راه و مسکن / اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت / اقتصاد > کار و تعاون / اقتصاد > کشاورزی و دامداری / بازار > بازار / بازار > خرده فروشی و خدمات / بازار > خودرو / بین الملل > آسیای شرقی و اقیانوسیه / بین الملل > آسیای غربی / بین الملل > آفریقای مرکزی و جنوبی / بین الملل > آمریکای شمالی / بین الملل > آمریکای لاتین / بین الملل > اروپا / بین الملل > اوراسیا / بین الملل > ایران در جهان / بین الملل > غرب آسیا و آفریقای شمالی / جامعه > آسیب های اجتماعی / جامعه > آموزش و پرورش / جامعه > انتظامی / جامعه > جوان و خانواده / جامعه > حوادث و بلایا / جامعه > رفاه و خدمات اجتماعی / جامعه > سایر حوزه ها / جامعه > شهری / جامعه > قضایی و حقوقی / جامعه > محیط زیست / جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری / حوزه و دانشگاه > آموزش عالی / حوزه و دانشگاه > حوزه / حوزه و دانشگاه > دانشجویی / دانش و فناوری > علم و دانش / دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات / دانش و فناوری > فناوری های نوین / دین و اندیشه > اسلام در جهان / دین و اندیشه > اندیشمندان و اندیشکده ها / دین و اندیشه > حوزه و نهادهاي ديني / دین و اندیشه > علوم انسانی / دین و اندیشه > قرآن و عترت / سلامت > بهداشت / سلامت > تغذیه / سلامت > درمان / سلامت > نظام سلامت / سیاست > احزاب و تشکلها / سیاست > امنیتی و دفاعی / سیاست > انقلاب اسلامی / سیاست > دولت / سیاست > رهبری / سیاست > سایر / سیاست > سیاست خارجی / سیاست > مجلس / عکس > استانی / عکس > خبری / عکس > دریافتی / عکس > منابع خارجی / فرهنگ و ادب > رسانه / فرهنگ و ادب > صنایع فرهنگی / فرهنگ و ادب > فرهنگ عمومی / فرهنگ و ادب > فرهنگ مقاومت / فرهنگ و ادب > کتاب و ادبیات / فیلم > اقتصاد / فیلم > اینفومهر / فیلم > بین الملل / فیلم > جامعه / فیلم > سلامت / فیلم > سیاست / فیلم > فرهنگ و اندیشه / فیلم > هنر / فیلم > ورزش / مجله مهر > دکه روزنامه / مجله مهر > دور دنيا / مجله مهر > دیگر رسانه‌ها / مجله مهر > فجازی / مجله مهر > گزارش ویژه / هنر > تئاتر / هنر > رادیو و تلویزیون / هنر > سینمای ایران / هنر > سینمای جهان / هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی / ورزش > توپ و تور / ورزش > سایر ورزشها / ورزش > فوتبال ایران / ورزش > فوتبال جهان / ورزش > کشتی و وزنه برداری / ورزش > ورزش های رزمی
  • خوراکی‌هایی برای جوان ماندن مغز

    به گزارش خبرگزاری مهر، الهام اختری، متخصص طب ایرانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در مصاحبه با رادیو سلامت، به تشریح راهکارهای تغذیه‌ای برای تقویت مغز پرداخت. وی با اشاره به اهمیت تغذیه مناسب در حفظ سلامت مغز و پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با آن، اظهار داشت: برای کارکرد بهینه مغز، مصرف […]

    اشتراک گذاری
    07 مرداد 1404
    کد مطلب : 51164

    به گزارش خبرگزاری مهر، الهام اختری، متخصص طب ایرانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در مصاحبه با رادیو سلامت، به تشریح راهکارهای تغذیه‌ای برای تقویت مغز پرداخت.

    وی با اشاره به اهمیت تغذیه مناسب در حفظ سلامت مغز و پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با آن، اظهار داشت: برای کارکرد بهینه مغز، مصرف آجیل‌ها، سبزیجات و غلات را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

    آجیل‌ها و دانه‌ها

    به گفته اختری، مصرف روزانه آجیل‌هایی مانند گردو، بادام درختی، فندق و دانه کدو، به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۳ و آنتی‌اکسیدان‌ها، نقش مهمی در تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز ایفا می‌کند.

    پروتئین‌های مفید

    این متخصص طب ایرانی، زرده تخم‌مرغ و ماهی‌های چرب مانند سالمون و ماهی تن را به عنوان منابع غنی از پروتئین و اسیدهای چرب ضروری برای سلامت مغز معرفی کرد.

    سبزیجات و میوه‌ها

    اختری مصرف سبزیجاتی مانند کلم پیچ، کلم بروکسل و بروکلی را به دلیل داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوان، برای تقویت عملکرد مغز توصیه کرد.
    وی همچنین؛ بر مصرف خانواده توت‌ها (توت سیاه، توت سفید، تمشک، شاتوت) و آووکادو به عنوان منابع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و چربی‌های سالم برای حفظ سلامت مغز تأکید کرد.

    روغن‌ها و غلات

    به گفته اختری، روغن زیتون جایگزین مناسبی برای روغن سویا و روغن ذرت است و مصرف غلات کامل نیز می‌تواند به تقویت مغز کمک کند.

    شکلات تلخ

    این متخصص طب ایرانی مصرف شکلات تلخ به میزان کم (حدود ۵ گرم در روز) را به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها و فلاونوئیدها، برای بهبود عملکرد مغز مفید دانست.

    ممنوعه‌ها

    اختری با تأکید بر پرهیز از مصرف غذاهای فرآوری‌شده و حاوی آرد سفید، اظهار داشت: خوراکی‌هایی مانند ماکارونی، لازانیا، نان و شیرینی که از آرد سفید تهیه شده‌اند، برای سلامت پوست و مغز مضر هستند.

    اختری در ادامه، مصرف زیتون همراه با غذا و نوشیدن دم‌نوش کاکوتی بعد از غذا را به منظور تسریع فرآیند هضم و بهبود جذب مواد مغذی توصیه کرد.

    وی همچنین در پایان بر پرهیز از مصرف ماست، دوغ و نوشابه همراه با غذا تأکید کرد و گفت: این توصیه‌ها برای افراد مبتلا به پارکینسون، آلزایمر، صرع مقاوم به درمان و صرع در حال درمان نیز مفید است و می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی آن‌ها کمک کند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *