آخرین اخبار
صفحه نخست / استانها > آذربایجان شرقی / استانها > آذربایجان غربی / استانها > اردبیل / استانها > اصفهان / استانها > البرز / استانها > ایلام / استانها > بوشهر / استانها > تهران / استانها > چهارمحال و بختیاری / استانها > خراسان جنوبی / استانها > خراسان رضوی / استانها > خراسان شمالی / استانها > خوزستان / استانها > زنجان / استانها > سمنان / استانها > سیستان و بلوچستان / استانها > فارس / استانها > قزوین / استانها > قم / استانها > کردستان / استانها > کرمان / استانها > کرمانشاه / استانها > کهگیلویه و بویراحمد / استانها > گلستان / استانها > گیلان / استانها > لرستان / استانها > مازندران / استانها > مرکزی / استانها > هرمزگان / استانها > همدان / استانها > یزد / اقتصاد > آب و انرژی / اقتصاد > اقتصاد ایران / اقتصاد > اقتصاد جهان / اقتصاد > بانک و بیمه وبورس / اقتصاد > راه و مسکن / اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت / اقتصاد > کار و تعاون / اقتصاد > کشاورزی و دامداری / بازار > بازار / بین الملل > آسیای شرقی و اقیانوسیه / بین الملل > آسیای غربی / بین الملل > آمریکای شمالی / بین الملل > آمریکای لاتین / بین الملل > اروپا / بین الملل > اوراسیا / بین الملل > ایران در جهان / بین الملل > غرب آسیا و آفریقای شمالی / جامعه > آسیب های اجتماعی / جامعه > آموزش و پرورش / جامعه > انتظامی / جامعه > جوان و خانواده / جامعه > حوادث و بلایا / جامعه > رفاه و خدمات اجتماعی / جامعه > سایر حوزه ها / جامعه > شهری / جامعه > قضایی و حقوقی / جامعه > محیط زیست / جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری / حوزه و دانشگاه > آموزش عالی / حوزه و دانشگاه > حوزه / حوزه و دانشگاه > دانشجویی / دانش و فناوری > علم و دانش / دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات / دانش و فناوری > فناوری های نوین / دین و اندیشه > اسلام در جهان / دین و اندیشه > اندیشمندان و اندیشکده ها / دین و اندیشه > حوزه و نهادهاي ديني / دین و اندیشه > علوم انسانی / دین و اندیشه > قرآن و عترت / سلامت > بهداشت / سلامت > تغذیه / سلامت > درمان / سلامت > نظام سلامت / سیاست > احزاب و تشکلها / سیاست > امنیتی و دفاعی / سیاست > دولت / سیاست > سایر / سیاست > سیاست خارجی / سیاست > مجلس / عکس > استانی / عکس > خبری / عکس > دریافتی / عکس > منابع خارجی / فرهنگ و ادب > رسانه / فرهنگ و ادب > صنایع فرهنگی / فرهنگ و ادب > فرهنگ عمومی / فرهنگ و ادب > فرهنگ مقاومت / فرهنگ و ادب > کتاب و ادبیات / فیلم > اقتصاد / فیلم > اینفومهر / فیلم > جامعه / فیلم > سیاست / فیلم > فرهنگ و اندیشه / فیلم > ورزش / مجله مهر > دکه روزنامه / مجله مهر > دور دنيا / مجله مهر > دیگر رسانه‌ها / هنر > تئاتر / هنر > رادیو و تلویزیون / هنر > سینمای ایران / هنر > سینمای جهان / هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی / ورزش > توپ و تور / ورزش > سایر ورزشها / ورزش > فوتبال ایران / ورزش > فوتبال جهان / ورزش > کشتی و وزنه برداری / ورزش > ورزش های رزمی
  • درد تیرکشنده گردن به دست و گزگز و مورمور شدن انگشتان را جدی بگیرید

    به گزارش خبرنگار مهر، محسن صحرانورد عصر چهارشنبه در مراسم روز فیزیوتراپی اظهار کرد: گردن درد تیرکشنده به بازو و ساعد، گزگز و مورمور شدن انگشتان همراه با ضعف و سنگینی دست، از جمله علائم هشداردهنده در ناحیه گردن است که می‌تواند نشان از یک مشکل جدی در این ناحیه باشد. وی تصریح کرد: گردن، […]

    اشتراک گذاری
    01 مرداد 1404
    کد مطلب : 36322

    به گزارش خبرنگار مهر، محسن صحرانورد عصر چهارشنبه در مراسم روز فیزیوتراپی اظهار کرد: گردن درد تیرکشنده به بازو و ساعد، گزگز و مورمور شدن انگشتان همراه با ضعف و سنگینی دست، از جمله علائم هشداردهنده در ناحیه گردن است که می‌تواند نشان از یک مشکل جدی در این ناحیه باشد.

    وی تصریح کرد: گردن، وظیفه سنگینی را به عهده داشته و دائماً سر انسان که حدوداً ۴.۵ تا ۵.۵ کیلوگرم وزن دارد را نگه می‌دارد، بنابراین حفظ این تعادل به‌صورت پیوسته دشوار است.

    رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی استان بوشهر گفت: دردهای ناحیه گردن از جمله مشکلات شایع در جوامع امروز بوده و اغلب ناشی از سبک‌های نادرست رفتاری است،

    صحرانورد افزود: بسیاری از افراد درد یا سفتی گردن را گهگاه احساس می‌کنند و یا گاه و بیگاه دچار گردن درد می‌شوند که علت آن معمولاً حالت نامناسب بدن، خوابیدن در موقعیت نامناسب و یا استفاده بیش از حد از گردن است. همچنین گردن درد ممکن است در اثر ضربه هنگام زمین خوردن، آسیب‌های ورزشی و یا تصادفات رانندگی ایجاد شود.

    وی افزود: علائم گردن درد می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. گاهی برخی از افراد به علت مشکلات عصبی مانند استرس و اضطراب به دردهای بدنی از جمله گردن درد دچار می‌شوند. این دردها، سایکوسوماتیک است و به علت مشکل‌های روانی به‌صورت جسمی خود را نشان می‌دهند که بعضاً با دارو قابل درمان است.

    رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی استان بوشهر اضافه کرد: امروزه در تمام دنیا، افراد را در حالی مشاهده می‌کنیم که گردن خم شده، با پشتی خمیده و چشم‌ها داخل گوشی تلفن همراه در حال فرستادن یا دریافت پیام هستند و در کل دنیا به این نوع درد گردن text neck pain گفته می‌شود که تنها راه پیشگیری از آن هم اصلاح وضعیت گردن در حال کار با تلفن همراه است؛ به‌طوری که نمایشگر گوشی تا جایی که امکان دارد در امتداد چشم قرار گرفته و شانه‌ها به عقب رفته و از حالت قوز کرده خارج شود.

    صحرانورد ادامه داد: وسایل مورد استفاده در ادارات و دفتر کار هم می‌توانند نقش بسزایی در محافظت از گردن داشته باشند و در همین راستا، بهتر است افرادی که به مدت طولانی گردن خود را خم نگه می‌دارند کمی میز را شیب‌دار کنند؛ و برای دانش آموزان و دانشجویان و یا کسانی که مطالعه می‌کنند، استفاده از کتاب‌یار توصیه می‌شود و نیز اگر افراد از مانیتور استفاده می‌کنند لازم است مانیتور را هم سطح با چشم قرار دهند.

    وی تأکید کرد: در حالت نشسته، اصلاح حالت به جلو آمده و قوز کرده گردن بدون اصلاح کمر امکان پذیر نیست، لذا قرار دادن متکای کمری به کسانی که نشستن‌های طولانی دارند به شدت توصیه می‌شود و این کار نه تنها از درد گردن بلکه از درد کمر نیز پیشگیری می‌کند.

    عضو هیئت‌مدیره سازمان نظام پزشکی بوشهر در خصوص نحوه قرار گرفتن سر روی بالشت در هنگام خواب و استراحت هم گفت: بالشت باید طوری باشد که گردن در وضعیت مناسب قرار گیرد و در حالت راستا با ستون فقرات باشد و به جلو یا عقب خم نشود، لذا ارتفاع بالشت هر فرد منحصر به وی است و بالشت با ارتفاع مناسب انتخاب مطلوبی است و در این زمینه می‌توان از بالشت ابری یا پر استفاده نمود.

    نحوه خوابیدن مناسب برای ستون فقرات

    دکتر صحرانورد بدترین وضعیت برای ستون فقرات را خوابیدن روی شکم دانست و افزود: بهترین وضعیت خوابیدن، دراز کشیده به پهلو درحالی‌که متکایی بین زانوها قرار دارد و یا در حالتی است که به پشت دراز کشیده‌اید و متکایی زیر زانوها قرار گیرد.

    وی ادامه داد: در بسیاری موارد مثل سفر با اتوبوس یا وسیله شخصی و یا حتی سفر هوایی، افراد در وضعیت‌های نامناسب گردن بخواب می‌روند و این خود منجر به درد گردن می‌شود. لذا استفاده از بالشت پشت گردنی از روش‌های پیشگیری از وضعیت بد گردن است.

    رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی استان بوشهر در خصوص ورزش‌های خاص مورد استفاده برای پیشگیری از درد گردن هم گفت: بعد از کاهش درد، اصلاح حالت راستا و همچنین پرهیز از حالت خمیده در ستون فقرات، انجام ورزش‌های کششی به عنوان قدم بعدی درمان توصیه می‌شود و در صورتی که در حین ورزش، دردی در بازو، ساعد و یا انگشتان منتشر شد، حتماً ورزش‌ها را متوقف و با پزشک متخصص یا فیزیوتراپیست خود مشورت کنید.

    دکتر صحرانورد افزود: همچنین اگر در حین ورزش خاصی درد شما شدت یافت، آن نوع ورزش خاص را یا با شدت کمتر انجام دهید و یا متوقف کنید، هرگز در موارد درد شدید گردنی که به تازگی شروع شده، ورزش انجام ندهید، بلکه بعد از کاهش درد و حدوداً پس از چند روز که درد کاهش قابل توجهی یافت، ورزش‌ها با نظر فیزیوتراپیست انجام شود.

    وی اضافه کرد: توصیه این است در ابتدا، ورزش‌های کششی گردن و شانه به ملایمت شروع شود، بعد از دو تا چهار هفته از شروع ورزش‌های کششی گردن و شانه، تمرینات قدرتی گردن و شانه انجام شود که در این زمینه حتماً با یک متخصص فیزیوتراپی مشورت گردد.

    رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی استان بوشهر افزود: در برخی موارد گردن درد مشکل جدی نبوده و در عرض چند روز بهبود پیدا می‌کند اما همان‌گونه که بیان گردید در برخی از موارد گردن درد نشان دهنده آسیب‌های جدی بوده و نیازمند مراجعه به پزشک متخصص یا متخصص فیزیوتراپی است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *