آخرین اخبار
صفحه نخست / استانها > آذربایجان شرقی / استانها > آذربایجان غربی / استانها > اردبیل / استانها > اصفهان / استانها > البرز / استانها > ایلام / استانها > بوشهر / استانها > تهران / استانها > چهارمحال و بختیاری / استانها > خراسان جنوبی / استانها > خراسان رضوی / استانها > خراسان شمالی / استانها > خوزستان / استانها > زنجان / استانها > سمنان / استانها > سیستان و بلوچستان / استانها > فارس / استانها > قزوین / استانها > قم / استانها > کردستان / استانها > کرمان / استانها > کرمانشاه / استانها > کهگیلویه و بویراحمد / استانها > گلستان / استانها > گیلان / استانها > لرستان / استانها > مازندران / استانها > مرکزی / استانها > هرمزگان / استانها > همدان / استانها > یزد / اقتصاد > آب و انرژی / اقتصاد > اقتصاد ایران / اقتصاد > اقتصاد جهان / اقتصاد > بانک و بیمه وبورس / اقتصاد > راه و مسکن / اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت / اقتصاد > کشاورزی و دامداری / بازار > بازار / بین الملل > آسیای شرقی و اقیانوسیه / بین الملل > آسیای غربی / بین الملل > آفریقای مرکزی و جنوبی / بین الملل > آمریکای شمالی / بین الملل > اروپا / بین الملل > اوراسیا / بین الملل > ایران در جهان / بین الملل > غرب آسیا و آفریقای شمالی / جامعه > انتظامی / جامعه > حوادث و بلایا / جامعه > رفاه و خدمات اجتماعی / جامعه > سایر حوزه ها / جامعه > شهری / جامعه > قضایی و حقوقی / جامعه > محیط زیست / جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری / حوزه و دانشگاه > آموزش عالی / حوزه و دانشگاه > حوزه / حوزه و دانشگاه > دانشجویی / دانش و فناوری > علم و دانش / دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات / دانش و فناوری > فناوری های نوین / دین و اندیشه > اندیشمندان و اندیشکده ها / دین و اندیشه > حوزه و نهادهاي ديني / دین و اندیشه > علوم انسانی / سلامت > درمان / سلامت > نظام سلامت / سیاست > احزاب و تشکلها / سیاست > امنیتی و دفاعی / سیاست > دولت / سیاست > سایر / سیاست > سیاست خارجی / سیاست > مجلس / فرهنگ و ادب > رسانه / فرهنگ و ادب > فرهنگ عمومی / فرهنگ و ادب > کتاب و ادبیات / فیلم > جامعه / فیلم > دانش و فناوری / فیلم > سیاست / فیلم > فرهنگ و اندیشه / فیلم > هنر / مجله مهر > فجازی / هنر > تئاتر / هنر > رادیو و تلویزیون / هنر > سینمای ایران / هنر > سینمای جهان / هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی / ورزش > توپ و تور / ورزش > سایر ورزشها / ورزش > فوتبال ایران / ورزش > فوتبال جهان / ورزش > کشتی و وزنه برداری / ورزش > ورزش های رزمی
  • دشمنی آمریکا با ایران ریشه‌دار و ساختاری است

    به گزارش خبرنگار مهر، علی سلیمان‌دوست، شامگاه یکشنبه با حضور در گفتگوی ویژه خبری سیمای گلستان، با اشاره به ریشه‌های تاریخی و ایدئولوژیک تقابل آمریکا با ایران، اظهار کرد: مذاکره با ایالات متحده اقدامی غیرعقلانی است، چرا که این کشور نه به تعهدات بین‌المللی و نه به اصول انسانی پایبند است. وی ریشه‌های این دشمنی […]

    اشتراک گذاری
    22 تیر 1404
    کد مطلب : 9950

    به گزارش خبرنگار مهر، علی سلیمان‌دوست، شامگاه یکشنبه با حضور در گفتگوی ویژه خبری سیمای گلستان، با اشاره به ریشه‌های تاریخی و ایدئولوژیک تقابل آمریکا با ایران، اظهار کرد: مذاکره با ایالات متحده اقدامی غیرعقلانی است، چرا که این کشور نه به تعهدات بین‌المللی و نه به اصول انسانی پایبند است.

    وی ریشه‌های این دشمنی را در ساختار فکری حاکم بر سیاست آمریکا دانست و گفت: آنچه با آن مواجه هستیم، صرفاً اختلافات سیاسی نیست، بلکه یک برخورد تمدنی عمیق و تمام‌عیار است.

    تقابل با ایران؛ از نفت ۱۹۲۱ تا کودتای ۲۸ مرداد

    سلیمان‌دوست با اشاره به تلاش‌های اولیه آمریکا برای نفوذ در اقتصاد ایران گفت: نخستین تلاش آمریکا برای ورود به تعاملات نفتی ایران به سال ۱۹۲۱ بازمی‌گردد، اما در آن زمان، به‌دلیل فشار روس‌ها و انگلیسی‌ها و همچنین جایگاه ضعیف آمریکا در معادلات بین‌المللی، موفق به نفوذ نشد.

    وی افزود: پس از ناکامی اولیه، آمریکایی‌ها با شناختی که از جامعه ایرانی پیدا کردند، به‌تدریج به‌دنبال تقویت حضور خود در ایران بودند. این روند با کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت ملی مصدق به نقطه عطف رسید؛ جایی که عملاً با عملیات مشترک آمریکا و انگلیس، دولت منتخب مردم سرنگون شد.

    آمریکا؛ ابرقدرتی برآمده از سه جریان فکری

    این تحلیلگر مسائل منطقه‌ای، ماهیت ایالات متحده را فراتر از یک کشور دانست و گفت: آمریکا نه یک ملت متعارف، بلکه تجمیعی از سه جریان فکری است، ماسون‌ها، صهیونیست‌ها و سکولارهای برآمده از غرب. این سه گروه، پس از تخلیه منابع اروپا، در جست‌وجوی منابع جدید، به سراغ قاره‌های دیگر رفتند و ایالات متحده را شکل دادند.

    وی ادامه داد: قدرت‌یابی آمریکا پس از جنگ جهانی دوم، به شکل‌گیری یک ابرقدرت متجاوز منتهی شد که مأموریت آن، تحقق اهداف استعماری همین سه جریان فکری است. ایران به‌عنوان کشوری مستقل با منابع عظیم انرژی و فرهنگ مقاومت، از ابتدا هدف اصلی این ساختار سلطه‌گر بوده است.

    تنها ایدئولوژی مقاوم در برابر غرب

    سلیمان‌دوست با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی ایران، تنها ایدئولوژی در جهان است که توانسته در برابر منطق سلطه ایالات متحده بایستد. از همان ابتدا، آمریکا تلاش کرد با توطئه‌هایی مانند کودتای نوژه، حمله نظامی به طبس، تحریم‌های سنگین و نفوذ سیاسی، انقلاب را متوقف کند، اما موفق نشد.

    وی با اشاره به گفته‌های میشل فوکو افزود: میشل فوکو، فیلسوف فرانسوی، انقلاب ایران را پدیده‌ای خدایی خواند که نظم جهانی را متحول کرد. خود آمریکایی‌ها هم می‌دانند که این انقلاب از جنس دیگری است و تا زمانی که این روح مقاومت زنده است، نمی‌توانند بر ایران مسلط شوند.

    مذاکره با کشوری بی تعهد و بی‌وجدان عقلانی نیست

    سلیمان‌دوست در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از نگاه خوش‌بینانه به مذاکره با آمریکا گفت: تجربه تاریخی نشان داده که آمریکا حتی به نزدیک‌ترین متحدانش هم وفادار نیست. شاه ایران، بیشترین خدمت را به آمریکا کرد، اما هنگام فرار، اجازه ورود به خاک این کشور را نیافت.

    وی تأکید کرد: آمریکا هیچ قاعده بین‌المللی را به رسمیت نمی‌شناسد. چنین دولتی، شایسته مذاکره نیست. مذاکره برای آن‌ها صرفاً ابزاری برای خرید زمان و فریب طرف مقابل است. به تعبیر مقام معظم رهبری، پشت دستکش مخملی آمریکایی‌ها، دستی از جنس چدن نهفته است.

    اسرائیل، بازوی منطقه‌ای آمریکا در مواجهه با ایران

    این کارشناس منطقه‌ای با اشاره به تجاوزهای رژیم صهیونیستی نیز گفت: رژیم صهیونیستی تنها یک دولت نیست، بلکه سگ نگهبان منافع آمریکا در منطقه است. این رژیم هرگاه احساس ضعف می‌کند، دست به دامن آمریکا می‌شود. در بسیاری از موارد، آمریکا به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم پشت حملات اسرائیل به ایران بوده است.

    وی با ذکر نمونه‌هایی از شکست رژیم صهیونیستی در برابر توان دفاعی ایران افزود: موشک‌های ایران گنبد آهنین و سامانه‌های پدافندی اسرائیل را ناکارآمد کرده‌اند. امروز ایران به سطحی از بازدارندگی رسیده که دشمن مستقیم به درگیری نمی‌پردازد و در تلاش برای جنگ نرم، جنگ ادراکی و تحریف افکار عمومی است.

    ملت ایران؛ مقاوم در برابر تهدید، متحد در زمان بحران

    سلیمان‌دوست با اشاره به رفتار تاریخی ملت ایران در برابر تهدیدات خارجی گفت: ایرانی‌ها همیشه نشان داده‌اند که در برابر تهدیدات خارجی متحد می‌شوند. حتی آنان که با نظام سیاسی مخالف‌اند، وقتی پای امنیت ملی و تمامیت ارضی در میان باشد، به صف دفاع از کشور می‌پیوندند.

    وی افزود: این اتحاد ریشه در تمدن دیرینه ما دارد. دشمن می‌داند که اگر ملی‌گرایی ایرانی با ایدئولوژی اسلامی شیعه ترکیب شود، قدرتی پدید می‌آید که مهار آن ممکن نیست. به همین دلیل، دشمنی با ایران نه‌تنها ادامه خواهد داشت، بلکه به اشکال متنوع‌تر فرهنگی، اقتصادی و نظامی بروز خواهد کرد.

    رسانه‌ها در زنده نگه داشتن روح مقاومت

    سلیمان‌دوست نقش رسانه‌ها در جنگ ادراکی و روایت تاریخی را حیاتی دانست و گفت: رسانه‌ها وظیفه دارند ایمان، وحدت و ولایت‌مداری مردم را زنده نگه دارند. ما ملتی با ظرفیت‌های فراوان هستیم، اما فراموشکار. باید دائم یادآوری شود که رمز پیروزی، ایمان به خدا و وحدت کلمه است.

    وی در پایان گفت: مستندسازی جنایات دشمنان، روایت ایستادگی مردم و تبیین ابعاد مختلف دشمنی‌ها باید در دستور کار رسانه‌ها قرار گیرد. در زمانی که جنگ، دیگر فقط موشک و تانک نیست، رسانه‌ها همان خط مقدم مقاومت‌اند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *