دغدغههای فعالان اقتصادی اصفهان رو در رو با وزیر جهاد کشاورزی
به گزارش خبرنگار مهر، نشست سهساعته فعالان اقتصادی، اتاق بازرگانی، اتحادیههای دامپروری، صنعت طیور، زنبورداران، گیاهان دارویی و گلخانهداران استان اصفهان با حضور غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی و معاونان وی و نیز استاندار و نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی عصر پنجشنبه در محل اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد. نمایندگان بخشهای مختلف […]
به گزارش خبرنگار مهر، نشست سهساعته فعالان اقتصادی، اتاق بازرگانی، اتحادیههای دامپروری، صنعت طیور، زنبورداران، گیاهان دارویی و گلخانهداران استان اصفهان با حضور غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی و معاونان وی و نیز استاندار و نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی عصر پنجشنبه در محل اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
نمایندگان بخشهای مختلف کشاورزی و دامپروری دغدغههای خود را در زمینه کمبود نهادههای دامی، مشکلات مالی، موانع صادراتی و ناهماهنگیهای ساختاری مطرح کردند. وزیر جهاد کشاورزی نیز با تشریح اقدامات صورت گرفته و برنامههای آتی، قول پیگیری و ارائه راهکارهای عملی برای رفع این چالشها داد.
در این نشست جعفریان، رئیس اتحادیه پرورشدهندگان مرغ گوشتی استان اصفهان، تأخیر در تأمین نهادههای دامی را یکی از بزرگترین مشکلات این صنعت دانست و توضیح داد: چرخه تولید مرغ گوشتی حدود ۵۴ روز طول میکشد اما تأخیرهای گاه دو ماهه در تحویل نهادهها باعث میشود برخی محمولهها باطل شده و تولیدکنندگان متحمل زیانهای مالی شوند.
وی همچنین به نوسانات قیمتی نهادهها اشاره کرد که گاهی در یک ماه با قیمتهای متفاوتی عرضه میشوند و برنامهریزی تولید را مختل میکنند.
جعفریان از مشکلات دریافت ضمانتنامههای تولید قراردادی نیز گلایه کرد و گفت فرآیند زمانبر و باطل شدن برخی ضمانتنامهها خسارات سنگینی به تولیدکنندگان وارد کرده است. وی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی خواستار هماهنگی بهتر در تأمین نهادهها و تسریع در فرآیندهای مالی شد.
در ادامه جعفری رئیس اتحادیه دامداران استان اصفهان با اشاره به تولید روزانه ۶ هزار و ۹۰۰ تن شیر خام در استان و افزایش ۱۵ درصدی تولید نسبت به سال گذشته، اظهار کرد: با وجود این، کمبود نهادهها بهویژه برای دام سبک و تأثیر خشکسالی اخیر تهدیدی برای تولید دام مولد شده است.
به گفته وی، عدم ثبت سفارش بهموقع توسط معاونت توسعه بازرگانی و افزایش ۲ برابری قیمت نهادهها، دامداران را با مشکلات عدیدهای مواجه کرده است.
جعفری پیشنهاد افزایش سرمایه صندوق توسعه کشاورزی که در حال حاضر ۳۲۰ میلیارد تومان است و شناور شدن سهمیه نهادهها برای جابهجایی بین دامداریها را مطرح کرد و گفت: توجه بیشتر به تشکلها و اتحادیههای ملی دامپروری ضروری است زیرا استانهایی مانند اصفهان که ۲۰ درصد شیر و گوشت کشور را تأمین میکنند جایگاه مناسبی در این تشکلها ندارند.
در ادامه مسعود بختیاری رئیس انجمن صنایع غذایی استان اصفهان به ناکارآمدی ساختار معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: چارت سازمانی این معاونت با وظایف سنگینش همخوانی ندارد.
وی موانع ثبت سفارش، مانند شرط سابقه ۶۰ ماهه و رتبهبندی کارت بازرگانی را عامل کاهش ظرفیت یا تعطیلی برخی کارخانجات دانست و گفت: لازم است اطلاعات ثبت سفارشها در سامانهای عمومی منتشر شود و سهمیههای ماهانه به سهماهه افزایش یابد تا مخاطرات کاهش یابد.
همچنین آرمان احمدی مدیرعامل اتحادیه زنبورداران استان اصفهان با تأکید بر جایگاه برتر اصفهان در تولید فرآوردههای زنبور عسل، از رتبه ۷۴ ایران در صادرات عسل انتقاد کرد و گفت: این در حالی است که ترکیه در رتبه سوم جهانی قرار دارد.
وی نبود متولی مشخص برای صدور مجوزها، پیچیدگی فرآیندهای صادراتی و کمبود سرمایه برای بستهبندی را از مشکلات اصلی این حوزه دانست و خواستار حمایت مالی و تسهیل فرآیندهای صادراتی شد.
در ادامه این نشست کیوانداریان نایب رئیس انجمن صنعت خوراک دام نیز اظهار کرد: ۶۰ کارخانه استان با ظرفیت تولید ۲ میلیون تن خوراک دام تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد ظرفیت خود را استفاده میکنند. وی تخصیص ناکافی نهادهها و ناهماهنگی بین دستگاههای ناظر را از موانع اصلی دانست.
همچنین مدرس هاشمی، رئیس انجمن گیاهان دارویی استان اصفهان نبود استانداردهای بذر و تأثیر خشکسالی را چالشهای اصلی این صنعت عنوان کرد و پیشنهاد معرفی نماینده تامالاختیار وزارتخانه و تدوین استانداردهای بذر را برای توسعه این بخش مطرح کرد.
همچنین محسنی مدیر زنجیره تولید طیور استان نوسانات قیمتی و کمبود تسهیلات کمبهره را مانع تقویت زیرساختها دانست و خواستار اجازه صادرات ۱۰ درصد مرغ مازاد به کشورهای همسایه و رفع مشکلات تغییر کاربری زمینهای کشاورزی شد که به دلیل ممنوعیت انتقال آب و قطعی برق زیانهای زیادی به همراه داشته است.
در ادامه یزدانی مدیرعامل اتحادیه بوقلمونداران استان اصفهان با اشاره به تأمین ۴۰ درصد تولید بوقلمون کشور در ۱۳۵ واحد، از قیمتگذاری نامناسب و رقابت نابرابر با مرغ گلایه کرد.
وی اضافه کرد: برای رفع مشکلات این صنف اجازه صادرات ۱۰ درصد گوشت بوقلمون و رفع مشکلات تأمین ارز برای واردات تخم نطفهدار ضروری است.
اما در ادامه این نشست محمدابراهیم حسننژاد، معاون امور تولیدات دامی در پاسخ به فعالان حاضر در نشست از اختصاص یک درصد عوارض نهادههای وارداتی به کاهش سود کارمزد و سرمایهگذاری در تولید خبر داد و گفت: ۱۴ هزار میلیارد تومان اختصاص یافته و تأمین نهادهها مشکلی ندارد اما محدودیت ۶۰ روزه خرید به دلیل هزینههای انبارداری اعمال شده است.
همچنین غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر پیگیری جدی مسائل کشاورزی توسط دولت، از واگذاری اختیارات بیشتر به استانداران و مدیران استانی خبر داد و گفت: نهادهها تا پایان سال با نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان عرضه میشود و تنظیم بازار محصولات صادراتی بدون نیاز به بخشنامههای فوری انجام شده است.
نوری همچنین به پیشبینی کمبود گندم و جو و اقدامات لازم برای تأمین آنها اشاره کرد و قول پیگیری پیشنهادات فعالان اقتصادی را داد.
به گزارش مهر، صبح امروز وزیر جهاد کشاورزی و هیأت همراه با استقبال استاندار اصفهان و برخی مدیران استانداری، حامد یزدیان نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، جمعی از مدیران جهاد کشاورزی و برخی از اعضای هیأت رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان وارد اصفهان شد.
هدف از این سفر یک روزه بازدید از مجتمع شیر و گوشت فوده، بازدید از شرکتهای بخش کشاورزی در شهرک علمی و تحقیقاتی و نیز بازدید از شرکت کلان داده در مجموعه فن آفرینی، بازدید از شرکت هوش کشت خاورمیانه در مجموعه اندیشه، نشست با کشاورزان و همچنین دامداران و گلخانهداران بود.
وزیر جهاد کشاورزی پس از نشست عصر امروز اصفهان را ترک کرد.
دیدگاهتان را بنویسید