رئیس زاده: نبود قوانین شفاف علت اصلی نارساییهای حوزه سلامت است
به گزارش خبرنگار مهر، محمد رئیسزاده پیش از ظهر پنجشنبه در همایش ملی «پزشکی در تراز قانون» که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، با اشاره به انتقادهای مکرر نسبت به جامعه پزشکی اظهار کرد: بسیاری از انتقادها به مسائل ظاهری و معلولهای حوزه سلامت پرداخته میشود، در حالی که ریشه مشکلات در نبود قوانین […]
به گزارش خبرنگار مهر، محمد رئیسزاده پیش از ظهر پنجشنبه در همایش ملی «پزشکی در تراز قانون» که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، با اشاره به انتقادهای مکرر نسبت به جامعه پزشکی اظهار کرد: بسیاری از انتقادها به مسائل ظاهری و معلولهای حوزه سلامت پرداخته میشود، در حالی که ریشه مشکلات در نبود قوانین شفاف و کارآمد است که یا وجود ندارد یا اجرا نمیشود.
وی افزود: قانون طبابت ایران که در سال ۱۲۹۰ تصویب شده، قانون مترقی و جامعی بود که بدون مجوز رسمی امکان طبابت را منتفی میکرد، اما امروز شاهدیم که مداخلات غیرمجاز در حوزه درمان افزایش یافته و قوانین موجود یا اجرایی نمیشوند یا ناکافیاند.
ضرورت بازبینی و تجمیع قوانین سلامت
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور تأکید کرد: قوانین متعدد و گاه متناقض حوزه سلامت باید بازنگری و تجمیع شود تا قانونی شفاف، بهروز و قابل اجرا در اختیار جامعه پزشکی و مردم قرار گیرد. قانون خوب نه تنها علیه پزشک نیست، بلکه حافظ آرامش وی و حمایتکننده بیماران خواهد بود.
رئیسزاده با اشاره به قانون برنامه هفتم توسعه گفت: طبق این قانون بیمهها باید ۶۰ درصد مطالبات مراکز درمانی را ابتدا پرداخت کنند، اما متأسفانه این قانون به شکل کامل اجرا نمیشود که موجب بیاعتمادی و نارضایتی در بخش سلامت شده است.
وی با بیان اینکه در مواقع بحران نباید کمکاریهای احتمالی را به پای پزشکان نوشت، گفت: لازم است بسترهای قانونی و ساماندهی نظام درمانی به گونهای باشد که کادر پزشکی با آرامش و توان کافی در صحنه حضور داشته باشند.
نارساییها ساختاری است
رئیس کل سازمان نظام پزشکی تأکید کرد: مشکلات حوزه سلامت ناشی از ضعف سازوکارهای نظارتی و ساختارهای مدیریتی است، نه ضعف یا قصور افراد؛ اگر قوانین به درستی اجرا شود، جامعه پزشکی توان و اراده خدمترسانی دارد.
رئیسزاده با یادآوری رشد قابل توجه پزشکی ایران گفت: در سال ۵۷ تنها ۷۷۴ بانوی متخصص در کشور داشتیم که امروز این تعداد به بیش از ۲۳ هزار نفر رسیده است لذا همچنین نسبت جراحان مغز و اعصاب ایران از کشورهای منطقه همچون ترکیه نیز بالاتر رفته است که این موفقیتها نتیجه تلاش، همت و سرمایه اجتماعی مردم و مسئولان کشور است.
دیدگاهتان را بنویسید