آخرین اخبار
صفحه نخست / استانها > آذربایجان شرقی / استانها > آذربایجان غربی / استانها > اردبیل / استانها > اصفهان / استانها > البرز / استانها > ایلام / استانها > بوشهر / استانها > تهران / استانها > چهارمحال و بختیاری / استانها > خراسان جنوبی / استانها > خراسان رضوی / استانها > خراسان شمالی / استانها > خوزستان / استانها > زنجان / استانها > سمنان / استانها > سیستان و بلوچستان / استانها > فارس / استانها > قزوین / استانها > قم / استانها > کردستان / استانها > کرمان / استانها > کرمانشاه / استانها > کهگیلویه و بویراحمد / استانها > گلستان / استانها > گیلان / استانها > لرستان / استانها > مازندران / استانها > مرکزی / استانها > هرمزگان / استانها > همدان / استانها > یزد / اقتصاد > آب و انرژی / اقتصاد > اقتصاد ایران / اقتصاد > راه و مسکن / اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت / اقتصاد > کار و تعاون / اقتصاد > کشاورزی و دامداری / بازار > بازار / بین الملل > آسیای غربی / بین الملل > آمریکای شمالی / بین الملل > اروپا / بین الملل > اوراسیا / بین الملل > غرب آسیا و آفریقای شمالی / جامعه > آموزش و پرورش / جامعه > انتظامی / جامعه > جوان و خانواده / جامعه > رفاه و خدمات اجتماعی / جامعه > شهری / جامعه > قضایی و حقوقی / جامعه > محیط زیست / جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری / حوزه و دانشگاه > آموزش عالی / حوزه و دانشگاه > حوزه / دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات / دانش و فناوری > فناوری های نوین / دین و اندیشه > اسلام در جهان / دین و اندیشه > اندیشمندان و اندیشکده ها / دین و اندیشه > حوزه و نهادهاي ديني / سلامت > بهداشت / سلامت > تغذیه / سلامت > نظام سلامت / سیاست > امنیتی و دفاعی / سیاست > دولت / سیاست > سایر / سیاست > سیاست خارجی / سیاست > مجلس / عکس > خبری / عکس > منابع خارجی / فرهنگ و ادب > صنایع فرهنگی / فرهنگ و ادب > کتاب و ادبیات / فیلم > اقتصاد / فیلم > فرهنگ و اندیشه / هنر > تئاتر / هنر > رادیو و تلویزیون / هنر > سینمای ایران / هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی / ورزش > توپ و تور / ورزش > سایر ورزشها / ورزش > فوتبال ایران / ورزش > فوتبال جهان / ورزش > ورزش های رزمی
  • «قرار ملی»؛ طرحی برای همدلی و تاب‌آوری ایرانیان پس از جنگ ۱۲ روزه

    خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: دولت چهاردهم به ویژه پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و با توجه به همراهی بی نظیر مردم در دفاع از کیان ایران اسلامی، بر روی موضوعاتی چون انسجام ملی، تاب آوری و همدلی بسیار تاکید دارد. در همین راستا طرح ملی قرار را کلید زده تا مردم در یک فضای […]

    اشتراک گذاری
    30 تیر 1404
    کد مطلب : 29706

    خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: دولت چهاردهم به ویژه پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و با توجه به همراهی بی نظیر مردم در دفاع از کیان ایران اسلامی، بر روی موضوعاتی چون انسجام ملی، تاب آوری و همدلی بسیار تاکید دارد.

    در همین راستا طرح ملی قرار را کلید زده تا مردم در یک فضای امن گفت و گو، تجربیات هم از بحران بدون هرگونه قضاوت را به اشتراک بگذارند. برای اطلاع از اهداف این طرح و مباحث حوزه زنان به سراغ پریسا علیلو مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری تهران رفته‌ایم، تا از جزئیات این طرح با خبر شویم.

    *مفاهیمی چون تاب‌آوری، همدلی و انسجام اجتماعی چه جایگاهی در سیاست‌های دولت چهاردهم دارد؟

    امروز بیش از همیشه نیازمند تقویت مفاهیمی مانند تاب‌آوری روانی و اجتماعی هستیم، جامعه‌ای که پشت سر بحران‌های بزرگ و فشارهای متراکم حرکت می‌کند، اگر به‌موقع احیا نشود، آسیب‌پذیرتر می‌شود.

    ما در طرح «ملی قرار»، به‌جای نسخه‌پیچی از بالا، بر توان درونی مردم و گفت‌وگوهای محلی تکیه کردیم.

    هدف، تقویت این پیام است که «جامعه اگر کنار هم بایستد، می‌تواند بحران را پشت سر بگذارد.»

    این طرح در دل خود، سرمایه اجتماعی را بازسازی می‌کند، ما انسجام اجتماعی را از دل محله‌ها و خانه‌ها احیا می‌کنیم؛ با گفت‌وگو، با همدلی، با شنیدن تجربه‌های واقعی. وقتی زنان محله دور هم جمع می‌شوند و حرف دلشان را می‌زنند، وحدت و همبستگی از سطح محلی شکل می‌گیرد و به بدنه ملی منتقل می‌شود.

    * آیا می‌توان طرح قرار را بخشی از مسئولیت اجتماعی دولت در قبال آسیب‌دیدگان بحران‌ها دانست؟

    قطعاً. ما به‌عنوان بخشی از دولت، موظف به پاسخ‌گویی اجتماعی هستیم، اما مهم‌تر از آن، باور داریم مردم هم بخشی از راه‌حل هستند، نه صرفاً دریافت‌کننده خدمات.

    طرح «ملی قرار» نمونه‌ای روشن از مسئولیت‌پذیری اجتماعی دولت و مشارکت اجتماعی مردم است.

    طرح ملی قرار، تمرینی عملی برای تقویت نشاط اجتماعی و مدیریت بحران‌های روانی با محوریت خود مردم است.

    جلسات در دو قالب قرار همدلی و قرار آگاهی که مبتنی بر اصول روان تنی، مشارکت محور و تقویت توانمندی درونی زنان است با زبان ساده و تمرین‌های عملی و فضای همدلانه برگزار می‌شود.

    * به نظر می‌رسد اجرای طرح به صورت مجازی در پی آن است، تا هم افزایی بیشتری را رقم بزند. در این زمینه بیشتر توضیح می‌دهید؟

    طرح ملی «قرار»، مجموعه‌ای از برنامه‌ها برای افرادی است که در دل تجربه‌های دشوار زندگی، به دنبال معنا، رشد و بازیابی هستند.

    ما کنار هم قرار می‌گیریم تا بفهمیم در دل بحران چه می‌گذرد، یاد بگیریم چطور از خود و دیگران مراقبت کنیم، تجربیات‌مان را بی قضاوت و انسانی، در کنار هم بگذاریم و دوباره به خود و ارتباطات‌مان امید ببخشیم.

    آشنایی با تأثیر بحران بر روان، بدن و روابط؛ ایجاد حس تعلق، همدلی و شنیده شدن؛ ارائه تکنیک‌ها و تمرین‌های کاربردی برای آرام‌سازی و مواجهه و بازآفرینی مسیر رشد و معنا پس از آسیب و تقویت همبستگی اجتماعی از جمله اهداف برگزاری این طرح است طرحی که به صورت مجازی برگزار می‌شود تا مردم بیشتری را با خود همراه سازد.

    طرح ملی «قرار» یک حرکت اجتماعی و روان‌محور است که برای افرادی طراحی شده که در دل تجربه‌های دشوار زندگی، به دنبال معنا، رشد و بازیابی هستند.

    این طرح به‌نوعی پاسخی انسانی به تنهایی، خستگی، فشارهای روانی و بحران‌هایی است، که مردم، به‌ویژه زنان، در این سال‌ها تجربه کرده‌اند.

    ما در این طرح کنار هم قرار می‌گیریم تا بفهمیم در دل بحران چه می‌گذرد، بیاموزیم چطور از خود و دیگران مراقبت کنیم، تجربیات‌مان را بدون قضاوت با هم در میان بگذاریم و دوباره به خودمان و ارتباطات‌مان امید ببخشیم.

    * این طرح در چه قالبی اجرا می‌شود؟ آیا نیاز به حضور فیزیکی یا پرداخت هزینه‌ای برای شرکت‌کنندگان وجود دارد؟

    خیر. یکی از ویژگی‌های بسیار مهم این طرح، مجازی و رایگان بودن آن است.

    در صورتی که شرایط فراهم شود حضوری هم برگزار خواهد شد. این تصمیم آگاهانه و هدفمند بود، همه می‌توانند بدون هیچ هزینه‌ای، بدون رفت‌وآمد و بدون دغدغه‌های مالی یا امنیتی، در جلسات آموزشی، مشاوره‌ای و گفت‌وگومحور طرح «قرار» شرکت کنند.

    * یعنی طرح قرار، فقط یک طرح روانشناختی نیست، بلکه رویکردی اجتماعی و فرهنگی هم دارد؟

    دقیقاً همین‌طور است، قرار از طرفی، فرد را توانمند می‌کند تا با مسائل روانی خود بهتر کنار بیاید و از سوی دیگر، با تقویت ارتباطات بین‌فردی، زنان و خانواده‌ها را به شبکه‌های اجتماعی محله‌ای پیوند می‌دهد.وقتی زنانی که تجربه‌های مشترک دارند، در یک فضای انسانی با هم گفتگو می‌کنند.

    ساعت برگزاری کارگاه‌ها هر روز از ساعت ۱۷ الی ۱۸:۳۰ از طریق لینک زیر

    * زمان و نحوه دسترسی به این طرح چگونه است؟

    کارگاه‌های طرح «قرار» هر روز از ساعت ۱۷:۰۰ تا ۱۸:۳۰ برگزار می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند از طریق لینک زیر در این جلسات شرکت کنند.

    https://rahemaanaa.landin.ir/qarar۱۴۰۴/

    براساس این گزارش، طرح ملی «قرار» به‌عنوان ابتکاری برای تقویت همدلی و تاب‌آوری اجتماعی، می‌تواند گامی مهم در مسیر بازسازی اعتماد و انسجام ملی در ایران پس از جنگ باشد.

    این طرح با تکیه بر توانمندی‌های مردمی و گفت‌وگوهای بی‌واسطه، نویدبخش آینده‌ای امیدوارکننده است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *