آخرین اخبار
صفحه نخست / استانها > آذربایجان شرقی / استانها > آذربایجان غربی / استانها > اردبیل / استانها > اصفهان / استانها > البرز / استانها > ایلام / استانها > بوشهر / استانها > تهران / استانها > خراسان جنوبی / استانها > خراسان رضوی / استانها > خراسان شمالی / استانها > خوزستان / استانها > زنجان / استانها > سمنان / استانها > سیستان و بلوچستان / استانها > فارس / استانها > قزوین / استانها > قم / استانها > کردستان / استانها > کرمان / استانها > کرمانشاه / استانها > کهگیلویه و بویراحمد / استانها > گلستان / استانها > گیلان / استانها > لرستان / استانها > مازندران / استانها > مرکزی / استانها > هرمزگان / استانها > همدان / استانها > یزد / اقتصاد > آب و انرژی / اقتصاد > اقتصاد ایران / اقتصاد > اقتصاد جهان / اقتصاد > بانک و بیمه وبورس / اقتصاد > راه و مسکن / اقتصاد > کشاورزی و دامداری / بین الملل > آسیای شرقی و اقیانوسیه / بین الملل > آفریقای مرکزی و جنوبی / بین الملل > آمریکای شمالی / بین الملل > اروپا / بین الملل > اوراسیا / بین الملل > ایران در جهان / بین الملل > غرب آسیا و آفریقای شمالی / جامعه > انتظامی / جامعه > رفاه و خدمات اجتماعی / جامعه > شهری / جامعه > قضایی و حقوقی / جامعه > محیط زیست / حوزه و دانشگاه > آموزش عالی / حوزه و دانشگاه > دانشجویی / دانش و فناوری > علم و دانش / دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات / دین و اندیشه > اندیشمندان و اندیشکده ها / دین و اندیشه > علوم انسانی / سلامت > درمان / سلامت > نظام سلامت / سیاست > احزاب و تشکلها / سیاست > امنیتی و دفاعی / سیاست > دولت / سیاست > سایر / سیاست > سیاست خارجی / سیاست > مجلس / فرهنگ و ادب > رسانه / فیلم > جامعه / فیلم > دانش و فناوری / فیلم > سیاست / فیلم > فرهنگ و اندیشه / هنر > تئاتر / هنر > رادیو و تلویزیون / هنر > سینمای ایران / ورزش > توپ و تور / ورزش > سایر ورزشها / ورزش > فوتبال ایران / ورزش > کشتی و وزنه برداری
  • چرایی آمادگی «نظام سلامت»؛ بحران خبر نمی‌کند!

    به گزارش خبرنگار مهر، حوزه سلامت در شرایط بحرانی باید از آمادگی لازم برای ارائه خدمات به مردم برخوردار باشد، زیرا با وقوع شرایط بحرانی؛ اولین محل ارجاع مصدومین و مجروحان حادثه، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خواهند بود. بنابراین، وضعیت حوزه سلامت باید بیشتر مورد بازبینی و رصد قرار بگیرد تا مبادا در شرایط سخت […]

    اشتراک گذاری
    22 تیر 1404
    کد مطلب : 7886

    به گزارش خبرنگار مهر، حوزه سلامت در شرایط بحرانی باید از آمادگی لازم برای ارائه خدمات به مردم برخوردار باشد، زیرا با وقوع شرایط بحرانی؛ اولین محل ارجاع مصدومین و مجروحان حادثه، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خواهند بود. بنابراین، وضعیت حوزه سلامت باید بیشتر مورد بازبینی و رصد قرار بگیرد تا مبادا در شرایط سخت و بحرانی، دچار مشکل شود.

    جنگ ۱۲ روزه اخیر، بهترین آزمون برای حوزه سلامت و مدیران و مسئولان مربوطه بود تا با کسب تجربه از آنچه رخ داد، بتوانند برای رویارویی با شرایط بحرانی، آماده شوند. در این بین، ذخیره اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی، مهم‌ترین موضوع مورد بحث در حوزه سلامت است. زیرا، برای مداوای مجروحان و مصدومان، به دارو و تجهیزات نیاز است. ضمن اینکه نباید از نیازهای دارویی مردم عادی نیز غافل شد.

    حسین عبدلی عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به مصوبه مجلس درباره ذخیره‌سازی ۶ ماهه دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: بر اساس این مصوبه، سازمان غذا و دارو موظف به ایجاد ذخیره ۶ ماهه دارو و ملزومات پزشکی ضروری است و مجلس این مصوبه را در راستای اجرای بند الف ماده ۷۱ قانون برنامه هفتم توسعه و با هدف تأمین نیازهای دارویی کشور در شرایط اضطراری و جلوگیری از کمبودهای احتمالی تصویب کرده است.

    وی افزود: ذخیره ۶ ماهه دارویی در مدیریت بهتر بحران‌ها بسیار مؤثر است و در صورت بروز حوادث غیرمترقبه مانند زلزله و سیل، این ذخیره می‌تواند به توزیع سریع و مؤثر داروها و ملزومات پزشکی در مناطق آسیب‌دیده کمک کند و در واقع این اقدام به حفظ سلامت مردم و تضمین دسترسی عادلانه به دارو و خدمات درمانی کمک می‌کند.

    عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با تاکید بر اینکه ارائه خدمات دارویی به مردم در تمامی زمان‌ها باید به صورت مستمر و بدون وقفه انجام شود، گفت: امیدواریم این هماهنگی‌ها و تمهیدات سبب شود که در هر شرایطی مردم به داروهای مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند و از وقوع اختلال در خدمات جلوگیری شود.

    علیرضا چیذری رئیس انجمن صنفی تولید، تأمین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی، اظهار داشت: مسئولان سازمان غذا و دارو، باید به این نکته توجه داشته باشند که آتش بس، صلح نیست و البته جنگ هم نیست؛ بلکه فرصتی است که برای هر دو مقطع تقویت شویم.

    وی افزود: روند دسترسی مردم به دارو نسبت به روزهای قبل از حمله رژیم صهیونیستی، به دلیل توزیع شبانه روزی و مویرگی و کاهش مراجعه مردم به پزشکان، تسریع شده بود.

    چیذری تاکید کرد: نتایج رصد، پایش و انبارش کالاهای تجهیزات پزشکی و دارو نشان داد که هیچ کمبود دارویی و تجهیزات پزشکی وجود نداشت.

    مصطفی قانعی عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران، با اشاره به تجربیات گذشته و توانمندی‌های فعلی نظام سلامت کشور، گفت: در دوران جنگ تحمیلی، جامعه پزشکی با تشکیل تیم‌های اضطراری، بهترین خدمات را به مردم ارائه دادند. مشابه همان روحیه و آمادگی در دوران مقابله با کرونا و نیز جنگ اخیر نشان داد که نظام سلامت ما از بلوغ کافی و علم و فناوری روز بهره‌مند است.

    وی افزود: نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد اعتماد مردم به نظام سلامت بسیار بالا است و این اعتماد، بزرگ‌ترین سرمایه ملی و افتخار کشور است. همان‌گونه که در بحران‌های پیشین، این سیستم کارآمد عمل کرد، در جنگ اخیر نیز نقش کلیدی داشته است.

    مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تجربه‌های مختلف نشان می‌دهد که در شرایط خاص، ساختارهای تصمیم‌گیری چابک‌تر و ساختارهای پشتیبانی و لجستیک دارویی و تجهیزات پزشکی با سرعت و جدیت بیشتری فعال می‌شوند. حتی در بسیاری موارد، دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی در این شرایط مؤثرتر از دوران عادی صورت می‌گیرد. به همین دلیل، تقویت زنجیره تأمین، توسعه ذخایر استراتژیک و طراحی سازوکارهای واکنش سریع در این حوزه، از اولویت‌های اصلی سازمان غذا و دارو است.

    به نظر می‌رسد، حوزه سلامت در زمینه تأمین دارو و تجهیزات، تا حدود زیادی نمره قبولی گرفته و توانسته در جنگ ۱۲ روزه، سربلند باشد. اما، نباید فکر کرد که دیگر قرار نیست با شرایط بحرانی مواجه نشویم؛ زیرا، بحران خبر نمی‌کند!

    سید محمد جمالیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، یادآور شد: تجربه جنگ ۱۲ روزه، یک هشدار جدی برای ما بود که زیرساخت‌های سلامت کشور در مواجهه با بحران‌ها بسیار شکننده است در این رابطه ضروری است نوسازی بیمارستان‌ها، تجهیز اورژانس، تأمین نیروی انسانی و اجرای واقعی پدافند غیرعامل به‌سرعت در دستور کار دولت و مجلس قرار گیرد؛ تأخیر در این امور، بهای سنگینی برای کشور خواهد داشت.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *