مردم از حمل داروهای غیر ضروری در اربعین خودداری کنند
عبدالرضا پازوکی دبیر علمی پنجمین کنگره سلامت در اربعین در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر با اشاره به اهمیت تجهیز موکبهای سلامت، گفت: موضوع سلامت زائران فقط به بعد معنوی اربعین محدود نمیشود؛ بلکه یک مسئولیت علمی و انسانی است. متأسفانه مشاهده شده که برخی موکبها بدون مشورت تخصصی، داروهایی را همراه خود میبرند که […]
عبدالرضا پازوکی دبیر علمی پنجمین کنگره سلامت در اربعین در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر با اشاره به اهمیت تجهیز موکبهای سلامت، گفت: موضوع سلامت زائران فقط به بعد معنوی اربعین محدود نمیشود؛ بلکه یک مسئولیت علمی و انسانی است. متأسفانه مشاهده شده که برخی موکبها بدون مشورت تخصصی، داروهایی را همراه خود میبرند که یا مصرف نمیشود یا خارج از اولویت درمانی است و در نهایت به هدر میرود.
پازوکی افزود: برای مثال، دارویی مانند پماد پیروکسیکام که برای دردهای عضلانی تجویز میشود، مصرف بالایی در بین زائران ندارد، اما در برخی موارد بهوفور حمل میشود و بهنوعی منجر به اسراف دارویی میشود. از اینرو، باید داروهایی که بیشترین میزان نیاز را دارند بهدرستی شناسایی و در بستهبندیهای مناسب، بهداشتی و کمحجم تهیه و ارسال شوند.
وی همچنین با اشاره به ممنوعیتهای دارویی در مرزها و قوانین گمرکی افزود: برخی داروهای خاص مانند داروهای مخدر یا موارد دارای محدودیت، باید از طریق مجاری رسمی مانند هلالاحمر تأمین و حمل شوند. این داروها تحت نظارت ویژه در اختیار موکبها و مراکز درمانی منتخب قرار میگیرند تا در مواقع اضطراری مورد استفاده قرار گیرند.
پازوکی در ادامه گفت: تعداد داروها نیز باید متناسب با جمعیت موکب و نیاز تخمینی باشد. حمل داروهای غیرضروری هم هزینهبر است و هم ممکن است بازگرداندن آنها مشکلات اداری ایجاد کند.
دیدگاهتان را بنویسید