آخرین اخبار
صفحه نخست / استانها > آذربایجان شرقی / استانها > آذربایجان غربی / استانها > اردبیل / استانها > اصفهان / استانها > البرز / استانها > ایلام / استانها > بوشهر / استانها > تهران / استانها > چهارمحال و بختیاری / استانها > خراسان جنوبی / استانها > خراسان رضوی / استانها > خراسان شمالی / استانها > خوزستان / استانها > زنجان / استانها > سایر / استانها > سمنان / استانها > سیستان و بلوچستان / استانها > فارس / استانها > قزوین / استانها > قم / استانها > کردستان / استانها > کرمان / استانها > کرمانشاه / استانها > کهگیلویه و بویراحمد / استانها > گلستان / استانها > گیلان / استانها > لرستان / استانها > مازندران / استانها > مرکزی / استانها > هرمزگان / استانها > همدان / استانها > یزد / اقتصاد > آب و انرژی / اقتصاد > اقتصاد ایران / اقتصاد > اقتصاد جهان / اقتصاد > بانک و بیمه وبورس / اقتصاد > راه و مسکن / اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت / اقتصاد > کار و تعاون / اقتصاد > کشاورزی و دامداری / بازار > بازار / بین الملل > آسیای شرقی و اقیانوسیه / بین الملل > آسیای غربی / بین الملل > آمریکای شمالی / بین الملل > آمریکای لاتین / بین الملل > اروپا / بین الملل > اوراسیا / بین الملل > ایران در جهان / بین الملل > غرب آسیا و آفریقای شمالی / جامعه > آسیب های اجتماعی / جامعه > آموزش و پرورش / جامعه > انتظامی / جامعه > جوان و خانواده / جامعه > حوادث و بلایا / جامعه > رفاه و خدمات اجتماعی / جامعه > سایر حوزه ها / جامعه > شهری / جامعه > قضایی و حقوقی / جامعه > محیط زیست / جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری / حوزه و دانشگاه > آموزش عالی / حوزه و دانشگاه > حوزه / حوزه و دانشگاه > دانشجویی / دانش و فناوری > علم و دانش / دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات / دانش و فناوری > فناوری های نوین / دین و اندیشه > اسلام در جهان / دین و اندیشه > اندیشمندان و اندیشکده ها / دین و اندیشه > حوزه و نهادهاي ديني / دین و اندیشه > علوم انسانی / دین و اندیشه > قرآن و عترت / سلامت > بهداشت / سلامت > تغذیه / سلامت > درمان / سلامت > نظام سلامت / سیاست > احزاب و تشکلها / سیاست > امنیتی و دفاعی / سیاست > دولت / سیاست > رهبری / سیاست > سایر / سیاست > سیاست خارجی / سیاست > مجلس / عکس > استانی / عکس > خبری / عکس > دریافتی / عکس > منابع خارجی / فرهنگ و ادب > رسانه / فرهنگ و ادب > صنایع فرهنگی / فرهنگ و ادب > فرهنگ عمومی / فرهنگ و ادب > فرهنگ مقاومت / فرهنگ و ادب > کتاب و ادبیات / فیلم > اقتصاد / فیلم > اینفومهر / فیلم > جامعه / فیلم > سیاست / فیلم > فرهنگ و اندیشه / فیلم > ورزش / مجله مهر > دکه روزنامه / مجله مهر > دور دنيا / مجله مهر > دیگر رسانه‌ها / مجله مهر > فجازی / هنر > تئاتر / هنر > رادیو و تلویزیون / هنر > سینمای ایران / هنر > سینمای جهان / هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی / ورزش > توپ و تور / ورزش > سایر ورزشها / ورزش > فوتبال ایران / ورزش > فوتبال جهان / ورزش > کشتی و وزنه برداری / ورزش > ورزش های رزمی
  • مهندسی ژنتیک پشه های مالاریا را بی آزار می‌کند

    به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، روش ژن درمانی کریسپر تاکنون پتانسیل زیادی برای درمان و حتی از بین بردن بیماری ها از خود نشان داده است اما اکنون محققان شیوه استفاده از آن برای جلوگیری از بیماری ها را کشف کرده اند. گروهی از محققان روشی برای اصلاح یک ژن در پشه […]

    اشتراک گذاری
    04 مرداد 1404
    کد مطلب : 43211

    به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، روش ژن درمانی کریسپر تاکنون پتانسیل زیادی برای درمان و حتی از بین بردن بیماری ها از خود نشان داده است اما اکنون محققان شیوه استفاده از آن برای جلوگیری از بیماری ها را کشف کرده اند.

    گروهی از محققان روشی برای اصلاح یک ژن در پشه کشف کرده اند که اجازه نمی دهد مالاریا را منتقل کند. این پشه های مهندسی ژنتیک شده را می توان به تدریج در محیط زیست رها و به این ترتیب ۶۰۰ هزار مرگی که سالانه در نتیجه ابتلا به مالاریا رخ می دهد را کاهش داد.

    پشه ها سالانه تا ۲۶۳ میلیون نفر را به مالاریا مبتلا می کنند و تلاش ها برای کاهش جمعیت این حشرات با چالش روبرو شده است. یک دلیل این امر آن است که پشه و انگل هایش که مالاریا را منتقل می کنند، نسبت به آفت کش های دیگر مقاوم شده اند.

    اکنون زیست شناسان دانشگاه های یوسی سن دیگو، جان هاپکینز و یوسی برکلی راهی برای متوقف کردن انتقال مالاریا با تغییر یک آمینواسید در پشه ها یافته اند.

    پشه های مهندسی شده که همچنان حامل مالاریا هستند، مردم را می گزند اما دیگر نمی توانند آن را به جمعیت منتقل کنند. محققان از کریسپر Cas۹ برای بریدن آمینواسید ناخواسته ای که مالاریا را منتقل می کرد، استفاده کردند و آن را با یک آمینواسید خوش خیم جایگزین کردند. آمینو اسید نامطلوب که L۲۲۴ نام دارد به انگل ها کمک می کند به غدد بزاقی پشه منتقل شوند و از این طریق افراد را به بیماری مبتلا می کنند. آمینواسید جدید که Q۲۲۴ نام دارد، اجازه نمی دهد دو انگل جداگانه به غدد بزاقی برسند و به این ترتیب از ایجاد عفونت در افراد و حیوانات جلوگیری می شود.

    جورج دیموپولوس از دانشگاه جان هاپکینز می گوید: با یک دستکاری ساده و دقیق جزیی از ژن پشه به یک سپر قدرتمند تبدیل می شود که گونه های انگل مالاریا را مسدود می کند و احتمالا در طیف وسیعی از پشه ها کارآمد است و زمینه را برای استراتژی های واقعی و انطباق پذیر در دنیای واقعی فراهم می کند.

    این روش برخلاف متدهای قبلی کنترل مالاریا روی سلامت یا قابلیت باروری پشه ها تاثیر نمی گذارد. روش مذکور به محققان امکان ابداع تکنیکی را داد تا فرزندان پشه‌ها بتوانند Q۲۲۴ را به ارث ببرند و آن را در جمعیت‌های خود گسترش دهند تا انتقال انگل مالاریا به‌طور کامل متوقف شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *