آخرین اخبار
صفحه نخست / استانها > آذربایجان شرقی / استانها > آذربایجان غربی / استانها > اردبیل / استانها > اصفهان / استانها > البرز / استانها > ایلام / استانها > بوشهر / استانها > تهران / استانها > چهارمحال و بختیاری / استانها > خراسان جنوبی / استانها > خراسان رضوی / استانها > خراسان شمالی / استانها > خوزستان / استانها > زنجان / استانها > سمنان / استانها > سیستان و بلوچستان / استانها > فارس / استانها > قزوین / استانها > قم / استانها > کردستان / استانها > کرمان / استانها > کرمانشاه / استانها > کهگیلویه و بویراحمد / استانها > گلستان / استانها > گیلان / استانها > لرستان / استانها > مازندران / استانها > مرکزی / استانها > هرمزگان / استانها > همدان / استانها > یزد / اقتصاد > آب و انرژی / اقتصاد > اقتصاد ایران / اقتصاد > اقتصاد جهان / اقتصاد > بانک و بیمه وبورس / اقتصاد > راه و مسکن / اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت / اقتصاد > کار و تعاون / اقتصاد > کشاورزی و دامداری / بازار > بازار / بین الملل > آسیای شرقی و اقیانوسیه / بین الملل > آسیای غربی / بین الملل > آمریکای شمالی / بین الملل > اروپا / بین الملل > اوراسیا / بین الملل > ایران در جهان / بین الملل > غرب آسیا و آفریقای شمالی / جامعه > آسیب های اجتماعی / جامعه > آموزش و پرورش / جامعه > انتظامی / جامعه > جوان و خانواده / جامعه > حوادث و بلایا / جامعه > رفاه و خدمات اجتماعی / جامعه > شهری / جامعه > قضایی و حقوقی / جامعه > محیط زیست / جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری / حوزه و دانشگاه > آموزش عالی / حوزه و دانشگاه > حوزه / حوزه و دانشگاه > دانشجویی / دانش و فناوری > علم و دانش / دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات / دانش و فناوری > فناوری های نوین / دین و اندیشه > اسلام در جهان / دین و اندیشه > اندیشمندان و اندیشکده ها / دین و اندیشه > حوزه و نهادهاي ديني / دین و اندیشه > قرآن و عترت / سلامت > بهداشت / سلامت > تغذیه / سلامت > درمان / سلامت > نظام سلامت / سیاست > احزاب و تشکلها / سیاست > امنیتی و دفاعی / سیاست > دولت / سیاست > سایر / سیاست > سیاست خارجی / سیاست > مجلس / عکس > استانی / عکس > خبری / عکس > دریافتی / عکس > منابع خارجی / فرهنگ و ادب > رسانه / فرهنگ و ادب > صنایع فرهنگی / فرهنگ و ادب > فرهنگ عمومی / فرهنگ و ادب > فرهنگ مقاومت / فرهنگ و ادب > کتاب و ادبیات / فیلم > اقتصاد / فیلم > جامعه / فیلم > سیاست / فیلم > فرهنگ و اندیشه / فیلم > ورزش / مجله مهر > دکه روزنامه / مجله مهر > دور دنيا / مجله مهر > دیگر رسانه‌ها / هنر > تئاتر / هنر > رادیو و تلویزیون / هنر > سینمای ایران / هنر > سینمای جهان / هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی / ورزش > توپ و تور / ورزش > سایر ورزشها / ورزش > فوتبال ایران / ورزش > فوتبال جهان / ورزش > کشتی و وزنه برداری / ورزش > ورزش های رزمی
  • آتش‌سوزی عمدی باغات شیراز؛ زنگ خطری جدی که مدیریت شهر نمی شنود

    خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: در میان بی‌تفاوتی نسبت به هشدارها، شعله‌های هراس‌انگیز آتش، جان باغات ارزشمند گروه یک شیراز را در کام خود فرو بردند. حادثه‌ای که نه یک اتفاق ساده، بلکه بر اساس شواهد عمدی و جنایتکارانه است. این تراژدی زیست‌محیطی، در حالی رخ داده که فقدان ایستگاه آتش‌نشانی در منطقه، به نیروهای امدادی […]

    اشتراک گذاری
    01 مرداد 1404
    کد مطلب : 35134

    خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: در میان بی‌تفاوتی نسبت به هشدارها، شعله‌های هراس‌انگیز آتش، جان باغات ارزشمند گروه یک شیراز را در کام خود فرو بردند. حادثه‌ای که نه یک اتفاق ساده، بلکه بر اساس شواهد عمدی و جنایتکارانه است.

    این تراژدی زیست‌محیطی، در حالی رخ داده که فقدان ایستگاه آتش‌نشانی در منطقه، به نیروهای امدادی فرصت نفس کشیدن نمی‌دهد و تا رسیدن کمک، بخش وسیعی از ریه‌های سبز شهر در کام آتش می‌سوزد و خاکستر می‌شود.

    ریه‌های سبز شیراز در آتش می‌سوزند

    آتش‌سوزی‌های گسترده‌ای که در روزهای اخیر باغات گروه یک شیراز را فرا گرفته است، تنها یک حادثه نبوده، بلکه جرمی سازمان‌یافته علیه طبیعت و میراث زیست‌محیطی شهر محسوب می‌شود.

    رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با تأیید این موضوع که شواهد نشان از عمدی بودن آتش‌سوزی‌ها دارد، زنگ خطر را برای همه به صدا درآورده است. این اعتراف تلخ، ابعاد فاجعه را عمیق‌تر می‌کند؛ چرا که نشان می‌دهد عده‌ای عامدانه دست به نابودی سرمایه‌های طبیعی شهر زده‌اند.

    آتش‌سوزی عمدی باغات شیراز؛ زنگ خطری جدی که مدیریت شهر نمی شنود

    فقدان ایستگاه آتش‌نشانی در باغات؛ عاملی در تشدید فاجعه

    یکی از نکات تلخ و قابل تأمل در این حادثه، عدم وجود ایستگاه آتش‌نشانی در نزدیکی باغات گروه یک شیراز است. این خلاء زیرساختی، به معنای واقعی کلمه، دست نیروهای خدوم آتش‌نشانی را بسته و باعث شده تا با وجود تلاش‌های شبانه‌روزی، رسیدن به موقع به محل حادثه با تأخیر قابل توجهی صورت گیرد. در این زمان طلایی که نیروهای امدادی در راه بوده‌اند، شعله‌های سرکش، فرصت یافته‌اند تا بخش عظیمی از فضای سبز ارزشمند منطقه را ببلعند و به خاکستر تبدیل کنند. این وضعیت، سوالات جدی را در مورد اولویت‌بندی‌ها و برنامه‌ریزی‌های شهری مطرح می‌کند. آیا جان و مال و سرمایه‌های زیست‌محیطی شهر در اولویت‌های مسئولان قرار دارد؟

    عدم اقدامات عملی و مؤثر از سوی مسئولان گلایه‌هایی را در پی دارد. به گفته بسیاری از مردم و شاهدان عینی، آنچه پس از وقوع حادثه شاهد بوده‌ایم، بیشتر در حد «حرف و شعار» بوده است تا اقدامات پیشگیرانه و قاطع. در حالی که باغات در آتش می‌سوختند.

    پیامدهای زیست‌محیطی و اجتماعی

    آتش‌سوزی در باغات گروه یک شیراز، تبعات زیست‌محیطی جبران‌ناپذیری به همراه داشته است. از بین رفتن درختان کهنسال، تخریب زیستگاه‌های جانوری، آلودگی هوا ناشی از دود غلیظ و از دست رفتن فضایی سبز که نقشی حیاتی در تلطیف هوای شهر و سلامت روانی شهروندان ایفا می‌کرد، تنها بخشی از این خسارات است.

    آتش‌سوزی عمدی باغات شیراز؛ زنگ خطری جدی که مدیریت شهر نمی شنود

    لزوم برخورد قاطع و اقدامات پیشگیرانه به عنوان یک مطالبه عمومی

    در این شرایط، افکار عمومی و دوستداران محیط زیست، خواستار برخورد قاطع با عاملان این جنایت زیست‌محیطی و شناسایی و مجازات آنان هستند. همچنین، این حادثه تلخ باید تلنگری باشد برای مسئولان تا با بازنگری در اولویت‌ها، نسبت به ایجاد و تقویت زیرساخت‌های ایمنی، به ویژه در مناطق حساس و مستعد خطر، اقدام عاجل نمایند.

    ایجاد ایستگاه‌های آتش‌نشانی در نقاط استراتژیک، افزایش گشت‌زنی‌های حفاظتی و اجرای برنامه‌های آموزشی و اطلاع‌رسانی برای جلب مشارکت عمومی در حفاظت از منابع طبیعی، گام‌های ضروری هستند که باید هرچه سریع‌تر برداشته شوند تا از تکرار چنین فجایع دلخراشی جلوگیری شود.

    باغداران محلی بهترین حافظان طبیعت

    ابراهیم کمالی، عضو شورای اسلامی شهر شیراز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بازدید میدانی خود از باغات شیراز، بر دلسوزی و کیفیت نگهداری باغداران محلی تاکید کرد و گفت: باغاتی که اداره آن به دست خود مردم است با دلسوزی حفظ می‌شوند و هم کیفیت فضای سبز، هم نحوه نگهداری باغ قابل توجه و تقدیر است. باید تلاش کرد امکانات حمایتی و یارانه به سوی باغداران محلی سوق یابد، چراکه بهترین شیوه نگهداشت باغ، توسط خود باغدار انجام می‌شود.

    وی در ادامه از وقوع پنج فقره آتش‌سوزی در محدوده باغات طی روزهای گذشته خبر داد و افزود: میزان خسارات وارده توسط سازمان سیما منظر برآورد شده است.

    عضو شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به بر دخالت عامل انسانی در تمام این حریق‌ها، این موضوع را نیازمند ورود و پیگیری جدی نهادهای ناظر دانست و ادامه داد: متأسفانه با دخالت‌های نرم و نامحسوس انسانی، باغات شیراز به سادگی در حال از دست رفتن است و حتی به نظر می‌رسد در حال تبدیل شدن به یک رویه است و باید قاطعانه و با ایجاد دستورالعمل قانونی با آن مقابله شود.

    کمالی همچنین به عوامل تشدید کننده آتش‌سوزی‌ها اشاره و تصریح کرد: عدم رسیدگی به باغ و هرس علف‌های هرز، همچنین دوره‌های آبیاری طولانی مدت سبب می‌شود با افزایش دمای هوا و خشک شدن انبوه بوته‌های علفی خودرو، این علف‌های هرز مشابه منبع سوخت عمل کنند و با کوچک‌ترین مداخله‌ای به سرعت شعله‌ور شده و سبب بروز آتش‌سوزی‌های گسترده و فاجعه‌بار در باغات شوند.

    آتش‌سوزی عمدی باغات شیراز؛ زنگ خطری جدی که مدیریت شهر نمی شنود

    ۶ مورد آتش‌سوزی باغات گروه یک شیراز از ابتدای سال تاکنون

    هادی عیدی‌پور، رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز در گفتگو با خبرنگار مهر از وقوع ۶ مورد آتش‌سوزی در باغات گروه یک شیراز طی ۴ ماهه امسال خبر داد.

    وی با اشاره به اینکه گرمای زودهنگام هوا منجر به افزایش آتش‌سوزی در منابع طبیعی می‌شود، گفت: همانگونه که همه شاهد بودیم امسال گرمای هوا از اردیبهشت‌ماه احساس شد و این گرما آتش‌سوزی‌های زودهنگام را کلید زد.

    رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با بیان اینکه علف‌ها و خار و خاشاک به سرعت بر اثر گرما دچار حریق می‌شوند، ادامه داد: از باغداران خواسته‌ایم هر چه سریع‌تر خاشاک را جمع‌آوری و از محیط باغ‌ها خارج کنند اما آنچه قابل ذکر است اینکه بر اساس بررسی‌های فنی و کارشناسی در بیشتر آتش‌سوزی‌هایی که اخیراً شاهد آنها بوده‌ایم عامل انسانی دخیل است‌.

    «عامل انسانی» عامل اصلی آتش‌سوزی باغات شیراز است

    عیدی‌پور با اشاره به وقوع ۶ مورد آتش‌سوزی در باغات حفاظت شده گروه یک در سال جاری گفت: در این باغات برای ما محرز شده که عامل انسانی عامل اصلی آتش‌سوزی است که حالا یا می‌تواند سهوی بوده و یا دلایل دیگری داشته باشد.

    وی با بیان اینکه چهار میلیارد تومان تجهیزات برای رسیدگی به آتش‌سوزی در باغات تهیه کرده‌ایم، گفت: علاوه بر ایستگاه‌های محدوده، ایستگاه آتش‌نشانی اختصاصی در باغات راه‌اندازی کرده‌ایم تا به محض وقوع آتش‌سوزی در محل حاضر شده و نسبت به اطفای حریق اقدام کنیم‌.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *