زنجان پیشتاز در اقتصاد دانشبنیان؛ ۷۵ درصد شرکتها نوپا هستند
به گزارش خبرنگار مهر، حسین افشین قبل از ظهر شنبه در جریان بازدید از نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان و فناور استان زنجان، گفت: زنجان باوجود جمعیت نهچندان زیاد و تعداد محدود دانشگاهها، توانسته جایگاه خوبی در عرصه اقتصاد دانشبنیان به دست آورد. وی با اشاره به فعالیت ۱۲۰ شرکت دانشبنیان در استان، افزود: حدود ۷۵ […]
به گزارش خبرنگار مهر، حسین افشین قبل از ظهر شنبه در جریان بازدید از نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان و فناور استان زنجان، گفت: زنجان باوجود جمعیت نهچندان زیاد و تعداد محدود دانشگاهها، توانسته جایگاه خوبی در عرصه اقتصاد دانشبنیان به دست آورد.
وی با اشاره به فعالیت ۱۲۰ شرکت دانشبنیان در استان، افزود: حدود ۷۵ درصد این شرکتها در رده نوپا و ۲۵ درصد در دسته شرکتهای فناور و نوآور قرار دارند. هدف ما ارتقای سریعتر شرکتهای نوپا به مراحل بالاتر نوآوری و فناوری است.
افشین میزان درآمد سالانه شرکتهای دانشبنیان استان را حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال (۳۰ همت) اعلام کرد و گفت: از این میزان، حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال مستقیماً به محصولات دانشبنیان اختصاص دارد. همچنین حدود ۶ هزار نفر بهصورت مستقیم در این شرکتها مشغول به فعالیت هستند که بیشتر آنها از نخبگان و جوانان مستعد زنجانی هستند.
معاون رئیسجمهور استفاده از ظرفیتهای قانونی حمایت از شرکتهای دانشبنیان، بهویژه مواد ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانشبنیان را از اهداف سفر خود به زنجان عنوان کرد و افزود: این قانون میتواند تا ۶۰ همت اعتبار برای استان ایجاد کند که تاکنون بهرهبرداری چندانی از آن نشده است.
وی در ادامه به برخی گلایهها درباره کمبود امکانات در دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری استان اشاره کرد و گفت: تلاش خواهیم کرد تا با همکاری استانداری و استفاده از منابع داخلی و ابزارهای قانونی، بخشی از این مشکلات برطرف شود.
افشین با تأکید بر لزوم پویایی در اکوسیستم دانشبنیان، اظهار کرد: شرکتهایی که دیگر در مسیر نوآوری حرکت نمیکنند، از فهرست شرکتهای دانشبنیان خارج خواهند شد. این بهمعنای ضعف عملکرد نیست، بلکه میتواند نشانهای از بلوغ یا اشباع فناوری در یک حوزه خاص باشد.
وی ادامه داد: باور و انگیزه بهتنهایی برای موفقیت در اقتصاد دانشبنیان کافی نیست. تکنولوژی باید در کنار اراده و باور قرار گیرد. در مواردی حتی تکنولوژی قوی بدون باور نیز میتواند عملکرد بهتری از باور بدون پشتوانه فنی داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید