آخرین اخبار
صفحه نخست / استانها > آذربایجان شرقی / استانها > آذربایجان غربی / استانها > اردبیل / استانها > اصفهان / استانها > البرز / استانها > ایلام / استانها > بوشهر / استانها > تهران / استانها > چهارمحال و بختیاری / استانها > خراسان جنوبی / استانها > خراسان رضوی / استانها > خراسان شمالی / استانها > خوزستان / استانها > زنجان / استانها > سایر / استانها > سمنان / استانها > سیستان و بلوچستان / استانها > فارس / استانها > قزوین / استانها > قم / استانها > کردستان / استانها > کرمان / استانها > کرمانشاه / استانها > کهگیلویه و بویراحمد / استانها > گلستان / استانها > گیلان / استانها > لرستان / استانها > مازندران / استانها > مرکزی / استانها > هرمزگان / استانها > همدان / استانها > یزد / اقتصاد > آب و انرژی / اقتصاد > اقتصاد ایران / اقتصاد > اقتصاد جهان / اقتصاد > بانک و بیمه وبورس / اقتصاد > راه و مسکن / اقتصاد > سایر حوزه ها / اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت / اقتصاد > کار و تعاون / اقتصاد > کشاورزی و دامداری / بازار > بازار / بازار > خرده فروشی و خدمات / بازار > خودرو / بین الملل > آسیای شرقی و اقیانوسیه / بین الملل > آسیای غربی / بین الملل > آفریقای مرکزی و جنوبی / بین الملل > آمریکای شمالی / بین الملل > آمریکای لاتین / بین الملل > اروپا / بین الملل > اوراسیا / بین الملل > ایران در جهان / بین الملل > غرب آسیا و آفریقای شمالی / جامعه > آسیب های اجتماعی / جامعه > آموزش و پرورش / جامعه > انتظامی / جامعه > جوان و خانواده / جامعه > حوادث و بلایا / جامعه > رفاه و خدمات اجتماعی / جامعه > سایر حوزه ها / جامعه > شهری / جامعه > قضایی و حقوقی / جامعه > محیط زیست / جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری / حوزه و دانشگاه > آموزش عالی / حوزه و دانشگاه > حوزه / حوزه و دانشگاه > دانشجویی / دانش و فناوری > علم و دانش / دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات / دانش و فناوری > فناوری های نوین / دین و اندیشه > اسلام در جهان / دین و اندیشه > اندیشمندان و اندیشکده ها / دین و اندیشه > حوزه و نهادهاي ديني / دین و اندیشه > علوم انسانی / دین و اندیشه > قرآن و عترت / سلامت > بهداشت / سلامت > تغذیه / سلامت > درمان / سلامت > نظام سلامت / سیاست > احزاب و تشکلها / سیاست > امنیتی و دفاعی / سیاست > انقلاب اسلامی / سیاست > دولت / سیاست > رهبری / سیاست > سایر / سیاست > سیاست خارجی / سیاست > مجلس / عکس > استانی / عکس > برگزیده / عکس > خبری / عکس > دریافتی / عکس > مستند / عکس > منابع خارجی / فرهنگ و ادب > رسانه / فرهنگ و ادب > صنایع فرهنگی / فرهنگ و ادب > فرهنگ عمومی / فرهنگ و ادب > فرهنگ مقاومت / فرهنگ و ادب > کتاب و ادبیات / فیلم > استان ها / فیلم > اقتصاد / فیلم > اینفومهر / فیلم > بین الملل / فیلم > جامعه / فیلم > دانش و فناوری / فیلم > دین و آیین / فیلم > سلامت / فیلم > سیاست / فیلم > فرهنگ و اندیشه / فیلم > هنر / فیلم > ورزش / مجله مهر > دکه روزنامه / مجله مهر > دور دنيا / مجله مهر > دیگر رسانه‌ها / مجله مهر > زندگی / مجله مهر > فجازی / مجله مهر > گزارش ویژه / هنر > تئاتر / هنر > رادیو و تلویزیون / هنر > سینمای ایران / هنر > سینمای جهان / هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی / ورزش > توپ و تور / ورزش > سایر ورزشها / ورزش > فوتبال ایران / ورزش > فوتبال جهان / ورزش > کشتی و وزنه برداری / ورزش > ورزش های رزمی
  • میوه کوچک با قدرت شگفت‌انگیز برای سلامت بدن

    به گزارش خبرگزاری مهر، این روزها توجه به خوراکی‌های طبیعی و پرخاصیت بیش از هر زمان دیگری مورد توجه مردم قرار گرفته است. در این میان، زغال‌اخته به‌عنوان یکی از میوه‌های بومی جنگل‌های شمال ایران، توانسته جایگاه ویژه‌ای در سبد خوراکی خانواده‌ها پیدا کند. زغال‌اخته با رنگ قرمز تیره و طعم ترش و خاص خود […]

    اشتراک گذاری
    31 مرداد 1404
    کد مطلب : 114606

    به گزارش خبرگزاری مهر، این روزها توجه به خوراکی‌های طبیعی و پرخاصیت بیش از هر زمان دیگری مورد توجه مردم قرار گرفته است. در این میان، زغال‌اخته به‌عنوان یکی از میوه‌های بومی جنگل‌های شمال ایران، توانسته جایگاه ویژه‌ای در سبد خوراکی خانواده‌ها پیدا کند. زغال‌اخته با رنگ قرمز تیره و طعم ترش و خاص خود نه‌تنها یک خوراکی خوشمزه تابستانی است، بلکه خواص دارویی و تغذیه‌ای فراوانی نیز دارد که آن را به یک «میوه درمانگر» تبدیل کرده است.

    پژوهش‌ها نشان می‌دهد که مصرف منظم زغال‌اخته می‌تواند به تنظیم فشار خون و کاهش کلسترول بد (LDL) کمک کند. این میوه سرشار از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان است که در مقابله با عفونت‌ها و بیماری‌های فصلی نقش مهمی ایفا می‌کند. زغال‌اخته همچنین به پیشگیری از عفونت‌های مجاری ادراری شهرت دارد و پزشکان مصرف آن را به‌ویژه برای بانوان توصیه می‌کنند. برخی مطالعات حاکی از آن است که مصرف زغال‌اخته می‌تواند در کنترل قند خون افراد دیابتی مؤثر باشد و فیبر طبیعی موجود در آن نیز به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می‌کند.

    میوه کوچک با قدرت شگفت‌انگیز برای سلامت بدن

    خواص زغال‌اخته برای سلامتی

    بهترین و طبیعی‌ترین راه مصرف زغال‌اخته، خوردن آن به‌صورت تازه است. البته فرآورده‌های دیگری هم از این میوه پرخاصیت تهیه می‌شود؛ از جمله آب زغال‌اخته که به‌عنوان یک نوشیدنی خنک و مفید شناخته می‌شود، مربا و لواشک که در ب سیاری از خانواده‌ها محبوبیت بالایی دارند و همچنین زغال‌اخته خشک یا پودر آنکه به‌عنوان افزودنی به دمنوش‌ها یا خوراکی‌ها استفاده می‌شود.

    روش‌های مصرف زغال‌اخته

    متخصصان تغذیه تأکید می‌کنند که اگرچه زغال‌اخته فواید بسیاری دارد، اما مصرف بیش از حد آن به دلیل خاصیت اسیدی ممکن است برای معده‌های حساس مشکلاتی ایجاد کند.

    بنابراین توصیه می‌شود این میوه را در حد اعتدال و همراه با سایر میوه‌ها در رژیم غذایی گنجاند و به‌نظر می‌رسد زغال‌اخته دیگر تنها یک میوه جنگلی ساده نیست، بلکه داروخانه‌ای کوچک در دل طبیعت است که می‌تواند به حفظ سلامت بدن کمک کند.

    آب زغال‌اخته؛ نوشیدنی ترش، خنک و دارویی

    با فرا رسیدن روزهای گرم تابستان، نوشیدنی‌های خنک و طبیعی بیش از همیشه مورد توجه مردم قرار می‌گیرند. در این میان، آب زغال‌اخته به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین و سالم‌ترین نوشیدنی‌های ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد. این نوشیدنی خوش‌رنگ و ترش‌مزه نه‌تنها عطش را برطرف می‌کند، بلکه سرشار از خواص درمانی است.

    میوه کوچک با قدرت شگفت‌انگیز برای سلامت بدن

    آب زغال‌اخته منبعی غنی از ویتامین C، آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد باکتری است و به همین دلیل نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی ایفا می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف منظم این نوشیدنی می‌تواند به کاهش فشار خون، کنترل قند خون و بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند.

    همچنین یکی از شناخته‌شده‌ترین خواص زغال‌اخته و آب آن، پیشگیری از عفونت‌های مجاری ادراری به‌ویژه در بانوان است.

    روش تهیه آب زغال‌اخته بسیار ساده است و زغال‌اخته‌های تازه را پس از شست‌وشو با کمی آب و شکر (یا عسل برای طعم طبیعی‌تر) می‌جوشانند و سپس صاف می‌کنند، حاصل کار نوشیدنی‌ای است با رنگ سرخ جذاب که می‌توان آن را خنک نوشید و به‌عنوان یک جایگزین سالم برای نوشابه‌های صنعتی مورد استفاده قرار داد. برخی افراد برای طعم بهتر، چند برگ نعنا یا کمی گلاب نیز به آن اضافه می‌کنند.

    میوه کوچک با قدرت شگفت‌انگیز برای سلامت بدن

    نکات مهم در مصرف زغال‌اخته

    متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که مصرف آب زغال‌اخته در حد اعتدال انجام شود، چرا که اسیدی بودن آن در صورت زیاده‌روی ممکن است باعث تحریک معده شود.

    آب زغال‌اخته نه‌تنها یک نوشیدنی تابستانی پرطرفدار است، بلکه داروخانه‌ای طبیعی در لیوان به شمار می‌رود که با طعمی ترش و دلنشین می‌تواند هم خستگی را از تن بیرون کند و هم به سلامت بدن یاری برساند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *