آخرین اخبار
صفحه نخست / استانها > آذربایجان شرقی / استانها > آذربایجان غربی / استانها > اردبیل / استانها > اصفهان / استانها > البرز / استانها > ایلام / استانها > بوشهر / استانها > تهران / استانها > چهارمحال و بختیاری / استانها > خراسان جنوبی / استانها > خراسان رضوی / استانها > خراسان شمالی / استانها > خوزستان / استانها > زنجان / استانها > سایر / استانها > سمنان / استانها > سیستان و بلوچستان / استانها > فارس / استانها > قزوین / استانها > قم / استانها > کردستان / استانها > کرمان / استانها > کرمانشاه / استانها > کهگیلویه و بویراحمد / استانها > گلستان / استانها > گیلان / استانها > لرستان / استانها > مازندران / استانها > مرکزی / استانها > هرمزگان / استانها > همدان / استانها > یزد / اقتصاد > آب و انرژی / اقتصاد > اقتصاد ایران / اقتصاد > اقتصاد جهان / اقتصاد > بانک و بیمه وبورس / اقتصاد > راه و مسکن / اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت / اقتصاد > کار و تعاون / اقتصاد > کشاورزی و دامداری / بازار > بازار / بین الملل > آسیای شرقی و اقیانوسیه / بین الملل > آسیای غربی / بین الملل > آمریکای شمالی / بین الملل > آمریکای لاتین / بین الملل > اروپا / بین الملل > اوراسیا / بین الملل > ایران در جهان / بین الملل > غرب آسیا و آفریقای شمالی / جامعه > آسیب های اجتماعی / جامعه > آموزش و پرورش / جامعه > انتظامی / جامعه > جوان و خانواده / جامعه > حوادث و بلایا / جامعه > رفاه و خدمات اجتماعی / جامعه > سایر حوزه ها / جامعه > شهری / جامعه > قضایی و حقوقی / جامعه > محیط زیست / جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری / حوزه و دانشگاه > آموزش عالی / حوزه و دانشگاه > حوزه / حوزه و دانشگاه > دانشجویی / دانش و فناوری > علم و دانش / دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات / دانش و فناوری > فناوری های نوین / دین و اندیشه > اسلام در جهان / دین و اندیشه > اندیشمندان و اندیشکده ها / دین و اندیشه > حوزه و نهادهاي ديني / دین و اندیشه > علوم انسانی / دین و اندیشه > قرآن و عترت / سلامت > بهداشت / سلامت > تغذیه / سلامت > درمان / سلامت > نظام سلامت / سیاست > احزاب و تشکلها / سیاست > امنیتی و دفاعی / سیاست > دولت / سیاست > رهبری / سیاست > سایر / سیاست > سیاست خارجی / سیاست > مجلس / عکس > استانی / عکس > خبری / عکس > دریافتی / عکس > منابع خارجی / فرهنگ و ادب > رسانه / فرهنگ و ادب > صنایع فرهنگی / فرهنگ و ادب > فرهنگ عمومی / فرهنگ و ادب > فرهنگ مقاومت / فرهنگ و ادب > کتاب و ادبیات / فیلم > اقتصاد / فیلم > اینفومهر / فیلم > جامعه / فیلم > سیاست / فیلم > فرهنگ و اندیشه / فیلم > ورزش / مجله مهر > دکه روزنامه / مجله مهر > دور دنيا / مجله مهر > دیگر رسانه‌ها / مجله مهر > فجازی / هنر > تئاتر / هنر > رادیو و تلویزیون / هنر > سینمای ایران / هنر > سینمای جهان / هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی / ورزش > توپ و تور / ورزش > سایر ورزشها / ورزش > فوتبال ایران / ورزش > فوتبال جهان / ورزش > کشتی و وزنه برداری / ورزش > ورزش های رزمی
  • چرا رنگ در «قاف» رضا لواسانی جایی ندارد؟

    به گزارش خبرنگار مهر، این‎ روزها گالری ۲+، میزبان نمایشگاه انفرادی رضا لواسانی هنرمند تجسمی با عنوان «قاف» است. آثار حاضر در نمایشگاه «قاف» شامل آثاری دو بُعدی هنرمند بر روی مقوا، آثار حجمی، برنزی و یک صندلی چوبی قرمز رنگ است که درست در میانه آثاری که به دیوار آویزان شدند، قرار گرفته است. […]

    اشتراک گذاری
    04 مرداد 1404
    کد مطلب : 42598

    به گزارش خبرنگار مهر، این‎ روزها گالری ۲+، میزبان نمایشگاه انفرادی رضا لواسانی هنرمند تجسمی با عنوان «قاف» است. آثار حاضر در نمایشگاه «قاف» شامل آثاری دو بُعدی هنرمند بر روی مقوا، آثار حجمی، برنزی و یک صندلی چوبی قرمز رنگ است که درست در میانه آثاری که به دیوار آویزان شدند، قرار گرفته است.

    لواسانی در این مجموعه، با گستردن جعبه‌های مقوایی یک بستر مسطح برای کار خویش فراهم کرده و سپس به جای استفاده از رنگ در این مقواها، سطح اثر را با سوزن متخلخل کرده است و به این ترتیب نقوش مختلفی از جمله، پرنده، شیر، اسب و دست‌ها روی سطح مسطح پدیده آمده‌اند. ردیف سواخ‌های ظریف ایجاد شده بر سطح مقوا از فاصله دور قابل مشاهده نیستند و درک اثر تنها با نزدیک شدن به آن میسر می‌شود.

    رضا لواسانی دارای مدرک کارشناسی نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است اما یکی از ویژگی‎هایی که او را از سایر هنرمندان متمایز می کند این است که او علاوه بر تحصیلات آکادمیک به مطالعات فلسفی، تاریخی، اسطوره‌شناسی و جامعه‌شناسی علاقه دارد و بازتاب این علاقه و مطالعات در آثاری که خلق می‌کند به خوبی دیده می‌شود. او پیش از این، در گالری‌‏هایی چون گالری برگ، آریا و اثر نیز نمایشگاه‌هایی داشته که مورد استقبال واقع شده است. لواسانی در عرصه بین‏‌المللی هم شناخته شده است و در سال ۱۳۹۸ با چیدمانی بزرگ و پر جزئیات از جنس پاپیه ماشه در پاویون ایران در بینال هنر ونیز حضور داشت.

    چرا رنگ در «قاف» رضا لواسانی جایی ندارد؟

    رضا عابدینی هنرمند باسابقه طراح گرافیک در مورد نمایشگاه «قاف» گفت: این نمایشگاه و ساخته‌های رضا لواسانی پیشنهاد گونه ای تازه از خلق تصویر و شکلی تازه از دیدن است. روشی برای مرئی کردن امر نامرئی؛ رویاها، خاطرات، زیبایی های پنهان در یک ماده و ذهن.

    رضا لواسانی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره دلیل انتخاب «قاف» برای آثار این نمایشگاه گفت: کتابی با عنوان «قاف» دارم که قرار است در هفته سوم این نمایشگاه از آن رونمایی شود و نام این نمایشگاه هم، از این کتاب گرفته شده است. خود کلمه «قاف» هم که در افسانه‌های ایرانی نام کوهی است که سرمنزل سیمرغ است. اما اینکه نام نمایشگاه جدید را «قاف» گذاشتم به دلیل این است که خواستم به فرآیندی که در حال به وجود آمدن و «شدن» است، اشاره کنم و برای همین هم در بدو ورود به نمایشگاه و معرفی آن از این شعر استفاده کردم؛ «سیمرغ کوه قاف رسیدن گرفت باز / مرغ دلم ز سینه پریدن گرفت باز»

    وی در مورد سادگی آثار که بدون رنگ و هرگونه آلایش است، توضیح داد: سادگی با خلاصه و مختصر کردن فرق دارد. سادگی به معنی از بین بردن نیست بلکه یک نوع به روز شدن و عمیق شدن است؛ مثل اشعار حافظ که حرف چندین کتاب به سادگی در یک بیت آمده است. از این رو تلاش کردم این سادگی را در پدید آوردن آثار هم رعایت کنم.

    لواسانی با اشاره به اینکه آثار این نمایشگاه، به نوعی با «خودشناسی» ربط دارد، گفت: این آثار به اینکه به مرور زمان این‌قدر خوب خودمان را بشناسیم که بتوانیم از چیزهایی که برایمان دلبری می‌کنند اما مناسب مسیر ما نیستند، چشم پوشی کنیم اشاره دارد. به همین دلیل، آثار حاضر در این نمایشگاه رنگ ندارند.

    وی بیان کرد: در واقع قصد من این بود که به نوعی با گرفتن رنگ از آثار، جلوه گری و دلبری را از آنها بگیرم و به جای آثار قشنگ، آثار زیبا نشان بدهم چون از نظر من «زیبایی» با «قشنگی» فرق دارد. اینکه ما در کویر، ستاره ها را «زیبا» می‌بینیم به دلیل نبودن نورهای اضافی است.

    این هنرمند در پایان عنوان کرد: برای خلق آثار این نمایشگاه سعی کردم با کمترین ابزار، یک اثر هنری تولید کنم و هدفم این بود که خودِ اثر پیام را منتقل کند نه به کمک رنگ و ابزار و موارد دیگر. دلیل استفاده از مقوا برای خلق آثار هم به اهمیت موضوع «بازیافت» و خلق یک چیز جدید از چیزی که دیگر قابل استفاده نیست برمی‌گردد.

    نمایشگاه «قاف» تا ۱۷ مرداد در گالری ۲+ واقع در ونک، خیابان سئول، پلاک ۴۰ برپاست و علاقه‌مندان به بازدید از این نمایشگاه می توانند همه روزه به جز روزهای شنبه و یکشنبه از ساعت ۱۱ تا ۱۹ از آثار این نمایشگاه دیدن کنند.

    آخرین نمایشگاه انفرادی این هنرمند در سال ۱۳۹۷ با عنوان «پرده‌ها» در گالری اثر برگزار شده است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *