آخرین اخبار
صفحه نخست / استانها > آذربایجان شرقی / استانها > آذربایجان غربی / استانها > اردبیل / استانها > اصفهان / استانها > البرز / استانها > ایلام / استانها > بوشهر / استانها > تهران / استانها > چهارمحال و بختیاری / استانها > خراسان جنوبی / استانها > خراسان رضوی / استانها > خراسان شمالی / استانها > خوزستان / استانها > زنجان / استانها > سایر / استانها > سمنان / استانها > سیستان و بلوچستان / استانها > فارس / استانها > قزوین / استانها > قم / استانها > کردستان / استانها > کرمان / استانها > کرمانشاه / استانها > کهگیلویه و بویراحمد / استانها > گلستان / استانها > گیلان / استانها > لرستان / استانها > مازندران / استانها > مرکزی / استانها > هرمزگان / استانها > همدان / استانها > یزد / اقتصاد > آب و انرژی / اقتصاد > اقتصاد ایران / اقتصاد > اقتصاد جهان / اقتصاد > بانک و بیمه وبورس / اقتصاد > راه و مسکن / اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت / اقتصاد > کار و تعاون / اقتصاد > کشاورزی و دامداری / بازار > بازار / بازار > خرده فروشی و خدمات / بازار > خودرو / بین الملل > آسیای شرقی و اقیانوسیه / بین الملل > آسیای غربی / بین الملل > آفریقای مرکزی و جنوبی / بین الملل > آمریکای شمالی / بین الملل > آمریکای لاتین / بین الملل > اروپا / بین الملل > اوراسیا / بین الملل > ایران در جهان / بین الملل > غرب آسیا و آفریقای شمالی / جامعه > آسیب های اجتماعی / جامعه > آموزش و پرورش / جامعه > انتظامی / جامعه > جوان و خانواده / جامعه > حوادث و بلایا / جامعه > رفاه و خدمات اجتماعی / جامعه > سایر حوزه ها / جامعه > شهری / جامعه > قضایی و حقوقی / جامعه > محیط زیست / جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری / حوزه و دانشگاه > آموزش عالی / حوزه و دانشگاه > حوزه / حوزه و دانشگاه > دانشجویی / دانش و فناوری > علم و دانش / دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات / دانش و فناوری > فناوری های نوین / دین و اندیشه > اسلام در جهان / دین و اندیشه > اندیشمندان و اندیشکده ها / دین و اندیشه > حوزه و نهادهاي ديني / دین و اندیشه > علوم انسانی / دین و اندیشه > قرآن و عترت / سلامت > بهداشت / سلامت > تغذیه / سلامت > درمان / سلامت > نظام سلامت / سیاست > احزاب و تشکلها / سیاست > امنیتی و دفاعی / سیاست > انقلاب اسلامی / سیاست > دولت / سیاست > رهبری / سیاست > سایر / سیاست > سیاست خارجی / سیاست > مجلس / عکس > استانی / عکس > خبری / عکس > دریافتی / عکس > مستند / عکس > منابع خارجی / فرهنگ و ادب > رسانه / فرهنگ و ادب > صنایع فرهنگی / فرهنگ و ادب > فرهنگ عمومی / فرهنگ و ادب > فرهنگ مقاومت / فرهنگ و ادب > کتاب و ادبیات / فیلم > اقتصاد / فیلم > اینفومهر / فیلم > بین الملل / فیلم > جامعه / فیلم > سلامت / فیلم > سیاست / فیلم > فرهنگ و اندیشه / فیلم > هنر / فیلم > ورزش / مجله مهر > دکه روزنامه / مجله مهر > دور دنيا / مجله مهر > دیگر رسانه‌ها / مجله مهر > فجازی / مجله مهر > گزارش ویژه / هنر > تئاتر / هنر > رادیو و تلویزیون / هنر > سینمای ایران / هنر > سینمای جهان / هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی / ورزش > توپ و تور / ورزش > سایر ورزشها / ورزش > فوتبال ایران / ورزش > فوتبال جهان / ورزش > کشتی و وزنه برداری / ورزش > ورزش های رزمی
  • کرمانشاه در مسیر جهانی شدن با برند «شهر خلاق خوراک»

    به گزارش خبرنگار مهر، ایمان درخشی رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه در نشست خبری عصر چهارشنبه با اصحاب رسانه، ضمن تشریح فرآیند پیوستن شهر کرمانشاه به شبکه شهرهای خلاق یونسکو در حوزه خوراک، از تلاش‌های دوساله این مجموعه برای بالفعل کردن این برند جهانی سخن گفت.درخشی با تأکید بر اینکه عضویت در […]

    اشتراک گذاری
    08 مرداد 1404
    کد مطلب : 55456

    به گزارش خبرنگار مهر، ایمان درخشی رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه در نشست خبری عصر چهارشنبه با اصحاب رسانه، ضمن تشریح فرآیند پیوستن شهر کرمانشاه به شبکه شهرهای خلاق یونسکو در حوزه خوراک، از تلاش‌های دوساله این مجموعه برای بالفعل کردن این برند جهانی سخن گفت.
    درخشی با تأکید بر اینکه عضویت در شبکه شهرهای خلاق نه یک عنوان نمادین، بلکه یک فرصت بی‌نظیر برای معرفی، توسعه و بازتعریف جایگاه کرمانشاه در عرصه ملی و بین‌المللی است، اظهار کرد: داستان پیوستن ما به شهرهای خلاق از سال ۱۴۰۰ آغاز شد؛ همان سالی که شهرهایی چون تبریز و شیراز هم در این مسیر گام برداشتند اما نهایتاً نام کرمانشاه از دفتر مرکزی یونسکو در پاریس به‌عنوان تنها شهر برگزیده ایران اعلام شد.
    وی افزود: تنوع اقلیمی، تنوع غذایی، قومیتی و سبک زندگی منحصر به‌فرد کرمانشاه، دلایل اصلی موفقیت ما در این مسیر بود. از خوراک‌های سنتی مانند نان گهواره، دوشا، آویشن کوهی و ریواس گرفته تا سبک‌های مختلف پخت‌وپز در اقوام متفاوت استان، همه نشانگر ظرفیت بی‌نظیر فرهنگی ماست.
    درخشی با اشاره به فعالیت‌های انجام شده پس از پیوستن به شبکه شهرهای خلاق گفت: برند شهر خلاق فقط به معنای خوراک نیست، بلکه یک درگاه فرهنگی است. ما در این مدت با برگزاری بیش از ۳۰ رویداد محلی و منطقه‌ای مانند جشنواره انگور، نیمو، خرما، و صبحانه کرمانشاهی، سعی کردیم جریان‌سازی اجتماعی انجام دهیم. همچنین، با احیای خوراک‌های بومی فراموش‌شده، در واقع فرهنگ و آئین‌های دیرینه را زنده کرده‌ایم.
    وی با اشاره به حضور فعال کرمانشاه در رویدادهای بین‌المللی از جمله «جشنواره خوراک ماکائو» و رویدادهای جهانی دیگر افزود: در اولین حضور بین‌المللی خود با تیم آشپزی، از ماهی به سبک سفید برگ کرمانشاهی در چین رونمایی کردیم که بازخورد بسیار گسترده‌ای داشت. حتی برخی از مسئولان دولتی کشور میزبان از جمله وزیر اقتصاد و دارایی، از این خوراک تست کرده و آن را ستودند.
    درخشی به بخشی از دستاوردهای جهانی کرمانشاه نیز اشاره کرد: در کتاب جهانی نان یونسکو، بین صفحات ۱۶۱ تا ۱۶۸ به نان کرمانشاهی اختصاص داده شده و پنیر صورتی کرمانشاه هم در کتاب جهانی پنیر که به‌زودی در دانمارک منتشر می‌شود، جایگاهی خواهد داشت. این یعنی ورود رسمی به عرصه جهانی خوراک و فرهنگ.
    رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه همچنین از ساخت مستندهایی درباره سبک زندگی و مرام کرمانشاهیان خبر داد که در جشنواره‌های بین‌المللی از جمله در برزیل برگزیده شده‌اند. وی گفت: با همین ابزارها توانستیم تصویری متفاوت و واقعی از کرمانشاه در جهان به نمایش بگذاریم.
    وی با اشاره به ارتباط‌گیری با دانشگاه‌های فرانسه و تدوین اطلس خوراک کرمانشاه اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین اقدامات ما تهیه سه اطلس خوراک کرمانشاه است که شامل جزئیات تاریخی، بهداشتی، سلامت و تمدنی خوراک‌هاست. این پروژه با تحقیقات میدانی یک‌ونیم ساله همراه بوده و پیش‌بینی می‌شود طی یک سال آینده نهایی شود.
    درخشی به موضوع دیپلماسی خوراک نیز پرداخت و گفت: ما در یکی از سفرها موفق شدیم در چین، ساج کرمانشاه را به‌عنوان یک ابزار سنتی نگهداری روغن حیوانی ثبت کنیم که اکنون در موزه‌ای بازدیدپذیر با بیش از ۲.۵ میلیون بازدیدکننده در سال قرار گرفته است. این یعنی یک ابزار فرهنگی ما، حالا به عنوان اثر ثبت شده جهانی معرفی شده است.
    وی با اشاره به حضور کرمانشاه در اجلاس شهرداران شهرهای خلاق جهان افزود: وقتی در چنین رویدادهایی حضور داریم، باید حتماً مشارکت فعال داشته باشیم، چرا که اگر منفعل شویم، دیگر رأی و حمایت سایر کشورها را نخواهیم داشت. حتی امسال در رأی‌گیری یکی از شهرها برای عضویت در شبکه شهرهای خلاق، کسب رأی کرمانشاه به عنوان یکی از اعضای رسمی شرط شده بود.
    درخشی همچنین از راه‌اندازی وب‌سایت دائمی خوراک کرمانشاه، اپلیکیشن آواز برای معرفی خوراک محلی، طراحی نقشه خوراکی کرمانشاه بر اساس جغرافیای شهرستان‌ها و تلاش برای برندسازی رستوران‌هایی که از منوی خوراک محلی استفاده می‌کنند، خبر داد و افزود: برنامه داریم نشان خلاق خوراک به این رستوران‌ها اعطا شود و حتی تسهیلاتی مانند معافیت‌های مالیاتی برایشان در نظر گرفته شود.
    وی در پایان با اشاره به انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۸ و حضور فعال در جشنواره‌های جهانی مانند طلایه‌داران خوراک، گفت: ما نشان دادیم که خوراک صرفاً غذا نیست، بلکه یک زبان جهانی برای معرفی فرهنگ، هویت و اقتصادمحلی ماست.

    در این نشست همچنین اعلام شد که با تلاش کرمانشاه، مشکلات حقوقی و بروکراتیک بر سر راه ارتباطات بین‌المللی برای شهرهای خلاق دیگر ایران نیز حل شده و اکنون مسیر برای مشارکت آنها در اجلاس‌های جهانی هموارتر شده است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *