آخرین اخبار
صفحه نخست / استانها > آذربایجان غربی / استانها > اردبیل / استانها > اصفهان / استانها > البرز / استانها > ایلام / استانها > بوشهر / استانها > تهران / استانها > چهارمحال و بختیاری / استانها > خراسان جنوبی / استانها > خراسان رضوی / استانها > خراسان شمالی / استانها > خوزستان / استانها > زنجان / استانها > سمنان / استانها > سیستان و بلوچستان / استانها > فارس / استانها > قزوین / استانها > قم / استانها > کردستان / استانها > کرمان / استانها > کهگیلویه و بویراحمد / استانها > گلستان / استانها > گیلان / استانها > لرستان / استانها > مازندران / استانها > مرکزی / استانها > همدان / استانها > یزد / اقتصاد > آب و انرژی / اقتصاد > اقتصاد ایران / اقتصاد > راه و مسکن / اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت / اقتصاد > کار و تعاون / بازار > بازار / بین الملل > آسیای غربی / بین الملل > اوراسیا / بین الملل > غرب آسیا و آفریقای شمالی / جامعه > انتظامی / جامعه > رفاه و خدمات اجتماعی / جامعه > شهری / جامعه > قضایی و حقوقی / جامعه > محیط زیست / جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری / حوزه و دانشگاه > آموزش عالی / حوزه و دانشگاه > حوزه / دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات / دین و اندیشه > اسلام در جهان / دین و اندیشه > حوزه و نهادهاي ديني / سلامت > نظام سلامت / سیاست > دولت / سیاست > سیاست خارجی / سیاست > مجلس / عکس > منابع خارجی / فرهنگ و ادب > کتاب و ادبیات / فیلم > فرهنگ و اندیشه / هنر > سینمای ایران / هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی / ورزش > توپ و تور / ورزش > فوتبال ایران / ورزش > فوتبال جهان / ورزش > ورزش های رزمی
  • زنگ خطر در زاینده‌رود؛ ذخیره سد به ۳۱۳ میلیون مترمکعب رسید

    سید مجتبی موسوی نائینی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به آخرین وضعیت سد زاینده‌رود اظهار کرد: ذخیره این سد مخزنی تا روز شنبه ۲۸ تیرماه به ۳۱۳ میلیون مترمکعب رسیده است. به گفته وی، میزان آب ورودی به سد هم اینک ۱۶ متر مکعب بر ثانیه و خروجی از آن با در نظر […]

    اشتراک گذاری
    29 تیر 1404
    کد مطلب : 27963

    سید مجتبی موسوی نائینی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به آخرین وضعیت سد زاینده‌رود اظهار کرد: ذخیره این سد مخزنی تا روز شنبه ۲۸ تیرماه به ۳۱۳ میلیون مترمکعب رسیده است.

    به گفته وی، میزان آب ورودی به سد هم اینک ۱۶ متر مکعب بر ثانیه و خروجی از آن با در نظر گرفتن میزان تبخیر ۳۱ مترمکعب بر ثانیه است.

    کاهش ۶۵ درصدی ذخیره آب در سد زاینده‌رود

    مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات سد و نیروگاه‌های زاینده رود خاطرنشان کرد: ذخیره سد زاینده رود سال گذشته در چنین روزی ۴۵۸ میلیون مترمکعب و در بلند مدت تا این تاریخ، ۹۰۱ میلیون مترمکعب بوده و بر همین اساس ذخیره کنونی سد زاینده رود در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۲ درصد و نسبت به بلند مدت ۶۵ درصد کاهش دارد.

    موسوی نایینی اضافه کرد: هم اکنون ۲۵ درصد از ظرفیت سد زاینده رود پُرشدگی دارد و ۷۵ درصد مخزن این سد خالی است.

    ورود ۸۳۰ میلیون مترمکعب به سد از ابتدای سال آبی

    مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات سد زاینده رود در ادامه به مقایسه وضعیت آبگیری مخزن این سد پرداخت و خاطرنشان کرد: از ابتدای سال آبی (یکم مهرماه ۱۴۰۳) تا ۲۸ تیرماه ۱۴۰۴، میزان ورودی آب به سد زاینده‌رود در مجموع ۸۳۰ میلیون مترمکعب بوده است در حالی که این سد در مدت مشابه سال گذشته ۹۳۴ میلیون مترمکعب ورودی داشت.

    به گفته وی بنا بر آمار موجود، میزان ورودی آب به سد زاینده‌رود در بازه مشابه بلندمدت (۵۵ ساله) نیز یک میلیارد و ۲۴۱ میلیون مترمکعب بوده است.

    موسوی نایینی افزود: مجموع ورودی آب به سد زاینده رود از ابتدای سال آبی تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد و در مقایسه با بلند مدت مشابه ۳۳ درصد کاهش نشان می‌دهد.

    کاهش ۲۸ درصدی خروجی آب از سد زاینده‌رود

    مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات سد زاینده رود ادامه داد: حجم آب خروجی از این سد مخزنی نیز با در نظر گرفتن میزان تبخیر، از ابتدای سال آبی تا ۲۸ تیرماه، حدود ۸۱۰ میلیون مترمکعب بوده است در حالی که در مدت زمان مشابه سال گذشته ۹۱۷ میلیون مترمکعب و در بلندمدت تا این تاریخ یک میلیارد و ۱۲۶ میلیون مترمکعب حجم خروجی آب از این سد بود.

    به گفته موسوی نایینی، خروجی از سد زاینده رود در سال آبی کنونی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲ درصد و در مقایسه با حجم خروجی در بلند مدت ۲۸ درصد کاهش داشته است.

    کاهش ۱۶ درصدی بارندگی در سرشاخه اصلی حوضه زاینده‌رود

    به گزارش خبرنگار مهر، میانگین بارشی ایستگاه چلگرد در کوهرنگ سرچشمه اصلی حوضه آبریز زاینده رود، از ابتدای سال آبی (یکم مهرماه ۱۴۰۳) تا ۲۸ تیر ماه ۱۴۰۴، حدود ۹۷۰ میلیمتر اعلام شده است در حالی که آمارها نشان می‌دهد میزان بارندگی سال آبی گذشته (۱۴۰۲-۱۴۰۳) تا این تاریخ، یک‌هزار و ۱۵۹ میلیمتر و میانگین بلند مدت یک‌هزار و ۳۷۹ میلیمتر بود.

    بارش‌های سال آبی کنونی در ایستگاه چلگرد کوهرنگ در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته ۱۶ درصد و نسبت به بلندمدت این منطقه ۳۰ درصد کاهش یافته است.

    سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *