آخرین اخبار
صفحه نخست / استانها > آذربایجان شرقی / استانها > آذربایجان غربی / استانها > اردبیل / استانها > اصفهان / استانها > البرز / استانها > ایلام / استانها > بوشهر / استانها > تهران / استانها > چهارمحال و بختیاری / استانها > خراسان جنوبی / استانها > خراسان رضوی / استانها > خراسان شمالی / استانها > خوزستان / استانها > زنجان / استانها > سمنان / استانها > سیستان و بلوچستان / استانها > فارس / استانها > قزوین / استانها > قم / استانها > کردستان / استانها > کرمان / استانها > کرمانشاه / استانها > کهگیلویه و بویراحمد / استانها > گلستان / استانها > گیلان / استانها > لرستان / استانها > مازندران / استانها > مرکزی / استانها > هرمزگان / استانها > همدان / استانها > یزد / اقتصاد > آب و انرژی / اقتصاد > اقتصاد ایران / اقتصاد > راه و مسکن / اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت / اقتصاد > کار و تعاون / اقتصاد > کشاورزی و دامداری / بازار > بازار / بین الملل > آسیای غربی / بین الملل > آمریکای شمالی / بین الملل > اروپا / بین الملل > اوراسیا / بین الملل > غرب آسیا و آفریقای شمالی / جامعه > آموزش و پرورش / جامعه > انتظامی / جامعه > جوان و خانواده / جامعه > رفاه و خدمات اجتماعی / جامعه > شهری / جامعه > قضایی و حقوقی / جامعه > محیط زیست / جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری / حوزه و دانشگاه > آموزش عالی / حوزه و دانشگاه > حوزه / دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات / دانش و فناوری > فناوری های نوین / دین و اندیشه > اسلام در جهان / دین و اندیشه > اندیشمندان و اندیشکده ها / دین و اندیشه > حوزه و نهادهاي ديني / سلامت > بهداشت / سلامت > تغذیه / سلامت > نظام سلامت / سیاست > امنیتی و دفاعی / سیاست > دولت / سیاست > سایر / سیاست > سیاست خارجی / سیاست > مجلس / عکس > خبری / عکس > منابع خارجی / فرهنگ و ادب > صنایع فرهنگی / فرهنگ و ادب > کتاب و ادبیات / فیلم > اقتصاد / فیلم > فرهنگ و اندیشه / هنر > تئاتر / هنر > رادیو و تلویزیون / هنر > سینمای ایران / هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی / ورزش > توپ و تور / ورزش > سایر ورزشها / ورزش > فوتبال ایران / ورزش > فوتبال جهان / ورزش > ورزش های رزمی
  • شالیکاران در دو راهی سود و زیان؛ بازار برنج زیر تیغ رصد

    خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: با طلایی شدن رنگ شالیزارهای مازندران و آغاز فصل برداشت، رصد بازارهای این محصول نیز در استان مازندران شدت بیشتری گرفت و طی روزهای اخیر انبار احتکاری برنج در یکی از شهرهای غربی استان کشف شد. افزایش قیمت برنج داخلی، تخلیط برنج خارجی و داخلی از یک سو و زخم واردات […]

    اشتراک گذاری
    30 تیر 1404
    کد مطلب : 29622

    خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: با طلایی شدن رنگ شالیزارهای مازندران و آغاز فصل برداشت، رصد بازارهای این محصول نیز در استان مازندران شدت بیشتری گرفت و طی روزهای اخیر انبار احتکاری برنج در یکی از شهرهای غربی استان کشف شد.

    افزایش قیمت برنج داخلی، تخلیط برنج خارجی و داخلی از یک سو و زخم واردات محصول در فصل برداشت، نگرانی شالیکاران را در فصل برداشت بیش از گذشته کرده است.

    اگرچه در سال‌های گذشته واردات برنج در فصل برداشت ممنوع بود، اما امسال ورق جور دیگری رقم خورد و چراغ سبز به واردکنندگان برای ورود محصول خارجی داده شد. این وضعیت کشاورزان را و شالیکاران را بر سر دوراهی قرار داده است.

    این روزها همزمان با فصل برداشت حضور واسطه‌ها و بنکداران نیز برای خرید محصولات کشاورزان در سر مزارع افزایش یافته است و آنان سعی می‌کنند به بهانه‌هایی نظیر ارزان شدن قیمت محصول، برنج کشاورزان را به صورت چکی و یا یکجا خریداری کنند.

    موسوی یکی از شالیکاران مازندران با بیان اینکه هنوز خوشه‌های برنج در مزرعه من زرد و طلایی نشده است، گفت: با این حال شاهد حضور افرادی در سر مزارع هستیم که می‌خواهند محصول شالی را خریداری کنند.

    اجاره واردات برنج خارجی داده نشود

    وی در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه واردات برنج در هنگام برداشت به کشاورزی و برنجکاری صدمه می‌زند، افزود: باید دولت مدیریت کند و اجازه ورود برنج خارجی را در فصل برداشت ندهد.

    شالیکاران در دو راهی سود و زیان؛ بازار برنج زیر تیغ رصد

    وی همچنین با انتقاد از ضعف نظارت بر بازارهای برنج اظهار کرد: قیمت برنج در حال حاضر چند برابر نرخ فروش در فصل برداشت سال قبل است و کشاورز هم مانند مصرف کننده از نرخ بالا ضرر می‌کند.

    طی روزهای گذشته برداشت محصول برنج در برخی مناطق شرقی و مرکزی استان مازندران شروع شد و شهرستان میاندورود با چشم‌اندازی روشن در تولید شالی، آماده برداشت بیش از ۵۵ هزار تن محصول از ۹۱۰۰ هکتار اراضی شالیزاری است.

    فاطمه عباس‌پور، سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی میاندورود در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سطح زیر کشت شالیزارهای این شهرستان بالغ بر ۹۱۰۰ هکتار است، به تلاش کشاورزان و حمایت‌های صورت گرفته اشاره و ابراز امیدواری کرد که با برداشت این میزان شالی، شاهد رونق اقتصادی و افزایش درآمد کشاورزان منطقه باشیم.

    وی همچنین بر اهمیت استفاده از روش‌های نوین کشاورزی در افزایش تولید و بهبود کیفیت محصول تأکید کرد و افزود: مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، همواره در تلاش است تا با ارائه آموزش‌های لازم و حمایت‌های فنی و اعتباری، زمینه را برای توسعه پایدار کشاورزی در منطقه فراهم کند.

    عباس پور گفت: با این میزان تولید پیش‌بینی شده، انتظار می‌رود شهرستان میاندورود نقش مهمی در تأمین برنج مورد نیاز استان و کشور ایفا کند.

    وی همچنین از توزیع ۹.۵ تن برنج با هدف تنظیم بازار و دسترسی آسان‌تر شهروندان خبر داد و هدف از این اقدام را حمایت از مصرف‌کنندگان و کنترل قیمت‌ها در بازار عنوان کرد و اظهار داشت: توزیع کالاهای اساسی با نظارت دقیق و مستمر انجام می‌شود تا از هرگونه سوءاستفاده جلوگیری شود.

    رصد فروشگاه‌های زنجیره‌ای و انبارهای برنج مناطق مختلف مازندران طی روزهای گذشته برای جلوگیری از هرگونه تخلف احتمالی در عرضه و فروش این محصول شدت گرفت

    رصد فروشگاه‌های زنجیره‌ای و انبارهای برنج مناطق مختلف مازندران طی روزهای گذشته برای جلوگیری از هرگونه تخلف احتمالی در عرضه و فروش این محصول شدت گرفته و در این رزمایش، کارشناسان ضمن بازدید از فروشگاه‌های زنجیره‌ای، به بررسی فاکتورهای خرید، قیمت‌گذاری و نحوه عرضه برنج‌های خارجی می‌پردازند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، اقدامات قانونی لازم را به عمل خواهند آورد.

    سمیه حسنی سرپرست جهاد کشاورزی بهشهر گفت: در راستای اجرای رزمایش سه روزه تشدید نظارت بر مراکز عرضه برنج، مسئول و کارشناس مرکز جهاد کشاورزی دهستان پنجهزاره از شالیکوبی های منطقه بازدید کردند.

    وی در گفت وگو با خبرنگار مهر افزود: همه ساله و با نزدیک شدن فصل برداشت برنج توسط کشاورزان ضرورت و اهمیت بازدید از واحدهای شالیکوبی و بررسی نحوه فعالیت و نرخ‌های مصوب واحدهای مذکور دو چندان می‌شود.

    حسنی تاکید کرد: طرح نظارت ویژه بر شالیکوبی ها به صورت سرزده و مستمر از آغاز فعالیت شالیکوبی ها شروع و تا پایان فعالیت این واحدها ادامه خواهد داشت.

    سرپرست جهاد کشاورزی بهشهر از همه مدیران واحدهای شالیکوبی خواست روزانه موجودی خود را در سامانه جامع انبارها ثبت کنند تا برایشان مشکلی ایجاد نشود.

    ۲ واحد توزیع برنج متخلف جریمه شد

    طی روزهای گذشته پرونده‌های تخلف برای برخی از شالیکوبی ها و فروشندگان برنج در مازندران تشکیل شد و به گفته محمد هادی زاده مدیر جهاد کشاورزی آمل، دو واحد توزیع برنج خارجی متخلف تعریز شدند.

    شالیکاران در دو راهی سود و زیان؛ بازار برنج زیر تیغ رصد

    هادی‌زاده در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت تنظیم بازار و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، اظهار داشت: مانور با هدف نظارت دقیق بر قیمت‌ها، جلوگیری از احتکار و گران‌فروشی و همچنین اطمینان از ثبت موجودی صحیح در سامانه جامع انبارها، به اجرا درآمد.

    وی گفت: در جریان این بازرسی‌ها، با دو واحد توزیع برنج خارجی که مرتکب تخلف شده بودند، برخورد قانونی صورت گرفت و پرونده تعزیراتی برای آن‌ها تشکیل شد.

    همچنین بابک مؤمنی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خواستار ثبت ذخایر برنج در سامانه جامع انبارها شد و نظارت بر بازار عرضه و فروش برنج را در استان مهم بر شمرد و گفت: کنترل قیمت برنج در دستور کار استان قرار گرفته است.

    وی در گفت وگو با خبرنگار مهر نبود شفافیت در ثبت و عرضه برنج در بازار داخلی را از چالش‌ها بیان کرد و گفت: از این رو همه انبارداران موظف هستند ذخایر برنج را در سامانه جامع انبارها ثبت کنند.

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه باید از تحمیل قیمت‌های غیرمنطقی در بازار جلوگیری شود گفت حراست بازار ناظران در جدیت انجام می‌شود و امسال امیدواریم که مسیر عرضه برنج داخلی مدیریت از نابسامانی آن جلوگیری شود.

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از آغاز برداشت برنج در برخی مناطق استان خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود امسال با رشد تولید مواجه شویم.

    مازندران با داشتن ۲۱۵ هزار هکتار شالیزار ۴۰ درصد برنج کشور را تأمین می‌کند و با توجه به فعالیت ۳۰۳ هزار خانوار استان در امر کشاورزی و تولید برنج، ضرورت اتخاذ برنامه‌های راهبری برای حمایت از برنجکاران و محصول بومی آنان الزامی است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *