آخرین اخبار
صفحه نخست / استانها > آذربایجان شرقی / استانها > آذربایجان غربی / استانها > اردبیل / استانها > اصفهان / استانها > البرز / استانها > ایلام / استانها > بوشهر / استانها > تهران / استانها > چهارمحال و بختیاری / استانها > خراسان جنوبی / استانها > خراسان رضوی / استانها > خراسان شمالی / استانها > خوزستان / استانها > زنجان / استانها > سایر / استانها > سمنان / استانها > سیستان و بلوچستان / استانها > فارس / استانها > قزوین / استانها > قم / استانها > کردستان / استانها > کرمان / استانها > کرمانشاه / استانها > کهگیلویه و بویراحمد / استانها > گلستان / استانها > گیلان / استانها > لرستان / استانها > مازندران / استانها > مرکزی / استانها > هرمزگان / استانها > همدان / استانها > یزد / اقتصاد > آب و انرژی / اقتصاد > اقتصاد ایران / اقتصاد > اقتصاد جهان / اقتصاد > بانک و بیمه وبورس / اقتصاد > راه و مسکن / اقتصاد > سایر حوزه ها / اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت / اقتصاد > کار و تعاون / اقتصاد > کشاورزی و دامداری / بازار > بازار / بازار > خرده فروشی و خدمات / بازار > خودرو / بین الملل > آسیای شرقی و اقیانوسیه / بین الملل > آسیای غربی / بین الملل > آفریقای مرکزی و جنوبی / بین الملل > آمریکای شمالی / بین الملل > آمریکای لاتین / بین الملل > اروپا / بین الملل > اوراسیا / بین الملل > ایران در جهان / بین الملل > غرب آسیا و آفریقای شمالی / جامعه > آسیب های اجتماعی / جامعه > آموزش و پرورش / جامعه > انتظامی / جامعه > جوان و خانواده / جامعه > حوادث و بلایا / جامعه > رفاه و خدمات اجتماعی / جامعه > سایر حوزه ها / جامعه > شهری / جامعه > قضایی و حقوقی / جامعه > محیط زیست / جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری / حوزه و دانشگاه > آموزش عالی / حوزه و دانشگاه > حوزه / حوزه و دانشگاه > دانشجویی / دانش و فناوری > علم و دانش / دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات / دانش و فناوری > فناوری های نوین / دین و اندیشه > اسلام در جهان / دین و اندیشه > اندیشمندان و اندیشکده ها / دین و اندیشه > حوزه و نهادهاي ديني / دین و اندیشه > علوم انسانی / دین و اندیشه > قرآن و عترت / سلامت > بهداشت / سلامت > تغذیه / سلامت > درمان / سلامت > نظام سلامت / سیاست > احزاب و تشکلها / سیاست > امنیتی و دفاعی / سیاست > انقلاب اسلامی / سیاست > دولت / سیاست > رهبری / سیاست > سایر / سیاست > سیاست خارجی / سیاست > مجلس / عکس > استانی / عکس > برگزیده / عکس > خبری / عکس > دریافتی / عکس > مستند / عکس > منابع خارجی / فرهنگ و ادب > رسانه / فرهنگ و ادب > صنایع فرهنگی / فرهنگ و ادب > فرهنگ عمومی / فرهنگ و ادب > فرهنگ مقاومت / فرهنگ و ادب > کتاب و ادبیات / فیلم > استان ها / فیلم > اقتصاد / فیلم > اینفومهر / فیلم > بین الملل / فیلم > جامعه / فیلم > دانش و فناوری / فیلم > دین و آیین / فیلم > سلامت / فیلم > سیاست / فیلم > فرهنگ و اندیشه / فیلم > هنر / فیلم > ورزش / مجله مهر > دکه روزنامه / مجله مهر > دور دنيا / مجله مهر > دیگر رسانه‌ها / مجله مهر > زندگی / مجله مهر > فجازی / مجله مهر > گزارش ویژه / هنر > تئاتر / هنر > رادیو و تلویزیون / هنر > سینمای ایران / هنر > سینمای جهان / هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی / ورزش > توپ و تور / ورزش > سایر ورزشها / ورزش > فوتبال ایران / ورزش > فوتبال جهان / ورزش > کشتی و وزنه برداری / ورزش > ورزش های رزمی
  • هشدار؛ این نمک‌ را نخورید!

    محمدرضا سلمانی ندوشن رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با مضرات نمک دریا و فواید نمک ید دارد توضیحاتی داد و گفت: بخش عمده نمک‌های موسوم به نمک دریا که در بازار عرضه شده، از اقیانوس‌ها گرفته نشده و از منابع داخلی مانند دریاچه نمک قم یا دریاچه سلطان […]

    اشتراک گذاری
    22 مرداد 1404
    کد مطلب : 89991

    محمدرضا سلمانی ندوشن رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با مضرات نمک دریا و فواید نمک ید دارد توضیحاتی داد و گفت: بخش عمده نمک‌های موسوم به نمک دریا که در بازار عرضه شده، از اقیانوس‌ها گرفته نشده و از منابع داخلی مانند دریاچه نمک قم یا دریاچه سلطان استخراج شده که این منابع به‌دلیل تماس با فاضلاب و وجود فلزات سنگین، حاوی عوامل بیماری‌زا هستند و مصرف نمک تهیه‌شده از آن‌ها می‌تواند مشکلات جدی برای بدن ایجاد کند.

    وی ادامه داد: با وجود اینکه برخی فروشندگان سودجو این محصول را با عنوان طب ایرانی یا طب اسلامی ایرانی توصیه می‌کنند، اما در منابع معتبر طب سنتی، از جمله کتاب مخزن‌الادویه نوشته حکیم خراسانی، نمک دریا را بدترین نوع نمک معرفی کرده است.

    ضرورت مصرف نمک یددار تصفیه‌شده

    سلمانی ندوشن اذعان کرد: یکی از عناصر ضروری برای بدن، ید است که نقش مهمی در تولید هورمون‌های تیروئید و تنظیم متابولیسم دارد، اگرچه ید از طریق مصرف مواد غذایی مانند ماهی، میگو، شیر، تخم‌مرغ و غلات نیز وارد بدن می‌شود، اما این مقدار غالباً نیاز روزانه را تأمین نمی‌کند. کمبود ید می‌تواند باعث اختلال در عملکرد غده تیروئید و بروز بیماری‌هایی همچون کم‌کاری تیروئید شود.

    وی افزود: نمک یددار تصفیه‌شده که تحت نظارت و پایش مداوم سازمان غذا و دارو تولید می‌شود، روشی مطمئن برای جبران نیاز روزانه به ید است؛ در این فرآیند مواد مضر از نمک جدا شده و ید به آن افزوده می‌شود.

    مضرات نمک ید دار | نمک صورتی | نمک آبی | دلنمک | کارنیکا استور

    نکات مهم در نگهداری و مصرف نمک یددار

    سلمانی ندوشن اظهار داشت: نمک یددار در ظروف غیرشفاف و به‌دور از نور و رطوبت نگهداری شود تا ید موجود در آن از بین نرود، همچنین بهتر است نمک را در مراحل پایانی پخت غذا اضافه کرد تا ید آن تخریب نشود. استفاده از نمک یددار در تمام سنین، از جمله در کودکان، ایمن و ضروری است.

    محدودیت مصرف نمک برای پیشگیری از بیماری‌ها

    رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران در ادامه گفت: با وجود مزایای نمک یددار، مصرف بیش از حد نمک، اعم از یددار یا بدون ید می‌تواند خطر ابتلاء به فشار خون بالا و سرطان معده را افزایش دهد؛ نمک تنها در فرآیند پخت‌وپز و به میزان استاندارد باید استفاده شود و افراد از قرار دادن نمکدان بر سر سفره باید خودداری کنند.

    وی مطرح کرد: رعایت نکاتی در مورد مصرف نمک می‌تواند ضمن تأمین ید مورد نیاز بدن، از بروز بیماری‌های ناشی از مصرف بی‌رویه نمک جلوگیری کند. محصولات دارای مجوز سازمان غذا و دارو و نشان سیب سلامت، تحت نظارت مستمر آزمایشگاهی قرار دارند و مصرف آن‌ها ایمن‌تر از فرآورده‌های فاقد مجوز است.

    سلمانی ندوشن متذکر شد: نمک دریا اغلب از منابعی تهیه می‌شود که به فاضلاب و آلاینده‌های صنعتی آلوده است و فرآیند خشک‌کردن آب این منابع، نمکی تولید می‌کند که همراه با شن و ماسه و مواد مضر وارد بازار شده و به‌عنوان نمک سالم به مردم عرضه می‌شود. مقایسه این محصولات با نمک تصفیه‌شده استاندارد که تحت نظارت و پایش آزمایشگاهی قرار دارد، به هیچ عنوان منطقی نیست.

    نمک بدون ید چیست و چه تفاوتی با نمک ید دار دارد؟

    پایش سالانه ید در دانش‌آموزان

    رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران تصریح کرد: بر اساس برنامه‌های وزارت بهداشت، هر سال بخشی از دانش‌آموزان کشور تحت آزمایش سنجش ید ادرار قرار می‌گیرند تا وضعیت ید در جامعه بررسی شود. نتایج این پایش‌ها نشان می‌دهد که گروهی از دانش‌آموزان دچار کمبود ید هستند و در عین حال، تعداد اندکی نیز با مازاد ید در بدن مواجه‌اند. بررسی‌ها حاکی از آن است که تنها علت این افزایش، مصرف بیش از حد نمک است.

    پیامدهای مصرف بی‌رویه نمک

    سلمانی ندوشن در پایان خاطر نشان کرد: مصرف بیش از اندازه نمک، علاوه بر برهم زدن تعادل ید در بدن، می‌تواند منجر به بروز بیماری‌هایی مانند فشار خون بالا، مشکلات کلیوی و بیماری‌های قلبی شود؛ همچنین شهروندان از نمک تصفیه‌شده یددار استاندارد استفاده کرده و میزان مصرف آن را به حداقل برسانند. حذف نمکدان از سفره و افزودن نمک در مراحل پایانی پخت غذا از جمله اقداماتی است که می‌تواند به حفظ سلامت کمک کند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *